Házenkářky Písku vstoupí po vánoční pauze do interligového kolotoče dnešním domácím zápasem se Zorou Olomouc.
Podmínky k přípravě neměly písecké házenkářky právě ideální. Trenér Jordák se musel popasovat se značným množstvím omluvenek z tréninků.
Hráčky trápily jednak zdravotní problémy, některé měly i školní a pracovní povinnosti. „V předposledním interligovém utkání jsme přišli o Veroniku Benešovou a v tom posledním v Mostě se potom zranila Michaela Součková. Počítám, že ještě zhruba dva měsíce mimo bude také Eliška Jačková, která podstoupila plánovanou operaci kolene," říká kouč Vladislav Jordák.
Netrénovala ani Nikola Kozáková. Ta odešla na mateřskou dovolenou a ve zbytku sezony už hrát nebude. „To jsou všechno hráčky, které chodily na tréninky pravidelně, takže jejich neúčast byla pochopitelně znát. K tomu se přidaly další holky, které zase měly v týdnu práci nebo školu, a proto jsem se snažil přesunout tréninky na soboty, kdy jsme se pak připravovali o to intenzivněji," vysvětluje Vladislav Jordák.
Ani házenkářky Olomouce nebyly zcela imunní proti nemocem, zranění se jim ovšem naštěstí vyhýbala a mohly tak trénovat v kompletním složení.
Do přípravy se po dlouhé nemoci mohla zapojit i Kateřina Růžičková.
Hanačkám však pro změnu zase scházel hlavní trenér Jan Bělka, který je asistentem trenéra reprezentace a v době interligové pauzy byl s národním týmem na mistrovství Evropy ve Švédsku.
Teď už je ale družstvo Olomouce pohromadě a v kompletním složení by mělo přicestovat i do Písku.
Domácí trenér Vladislav Jordák už bude mít k dispozici Michaelu Součkovou i Veroniku Benešovou, Eliška Jačková však zůstává na marodce stále.
Její absence bude pro písecký tým velkým oslabením, neboť Jačková hrála na postu střední spojky a Kozáková, která na tomto postu alternovala je na mateřské dovolené. „Teď jsou obě mimo a pro nás bude zvlášť obtížné najít za ně náhradu. Musíme se s tím nějak popasovat," má starosti trenér.
Vedení píseckého klubu se pokusí využít lednový přestupový termín k posílení týmu, zatím se ale rýsuje pouze návrat Andrey Königové ze studijního pobytu na Kypru.
„Andrea by to mohla na spojce rovněž zkusit. Teď ale vyzkoušíme Nicolu Palasovou, která již má s hrou na tomto postu nějaké zkušenosti," má po ruce prozatímní řešení Vladislav Jordák.
Písku se v domácí obloukové hale proti Olomouci tradičně daří. Zora tady naposledy uspěla v září 2013 a její hráčky se nijak netají, že zdejší hala nepatří právě mezi jejich oblíbené. „Opravdu to naše oblíbená hala není. V minulých sezonách jsme z Písku neodjížděly s potřebnými body. Teď bychom ale rády navázaly na naši vítěznou šňůru z konce podzimu a určitě jedeme do Písku s cílem nic nepodcenit a přivézt vítězství," prozradila pro svazový web spojka olomoucké Zory Kateřina Růžičková.
Že jeho svěřenkyně nečeká snadný duel ví i písecký trenér Vladislav Jordák. „Vlastně celé jaro pro nás bude hodně těžké. Budeme však bojovat," slibuje domácí kouč.