Jihočeši se ještě ani pořádně nerozehřáli a už prohrávali. V průběhu celého prvního setu bodově ztráceli, nezachránila je ani výměna univerzálů. Body na liberecké straně sbíral především univerzál Jan Štokr a rozjetý podještědský rychlík se jihočeské lokálce těžko zastavoval. Druhý set vyzněl opět lépe pro Duklu, hosté vybojovali jen o bod víc než v prvním dějství.

Třetí set byl vyrovnanější, Jihostroj byl dokonce v mírném vedení, ale domácí zvládli prostřední pasáž setu a šli znovu do vedení: 13:11. Dvořákovi smečaři se tentokrát z kůlů neprosazovali, a tak úspěšně zaútočil španělský nahrávač, jenomže Liberec už směřoval k cíli. Do něj dorazil stavem 25:21. V koncovce pohřbil naděje svého týmu dvěma chybami při útoku na jednoblok (nahrávky byly velmi rychlé, ale ne úplně přesné) Michálek a bylo "vymalováno". Liberec bohužel těsně před koncem základní části vystřídal Jihočechy v čele extraligové tabulky.

Jihostroj v sobotu za týden přivítá v domácím prostředí Ústí nad Labem. "Upozorňujeme fanoušky, že začátek zápasu s Ústím jsme posunuli na šestnáctou hodinu," vzkazuje manažer českobudějovického klubu Robert Mifka.

Liberec – Jihostroj ČB 3:0 (19, 20, 21), čas 71 minut.
Rozhodčí: Hudík, Kovář.
Diváků: 1003.
Jihostroj ČB: de Amo, Křesťan, Mach, Todua, Michálek, Fila – libero Kryštof (Kraffer, Šotola, Ondrovič, Kupilík).
Trenéři: Dvořák a Skolka.