ME v cyklokrosu.Zdroj: Archiv pořadateleKdyby někdo vzbudil Petra Balogha o půlnoci, klidně by spolu mohli vyrazit na cyklokrosovou trať v Táboře. Právě na ní se 4. a 5. 11. pojede superatraktivní ME. Vzhledem k současnému rozložení sil bude kvalita navlas stejná jako při MS. Zájem médií bude dokonce ještě o stupeň vyšší.

Všechno je nachystáno.

Závod může začít.

Neznamená to ale, že by organizační tým odpočíval.

Spíš naopak.

„Každý den řešíme detaily,“ vypráví Petr Balogh, který je aktuálně ve strukturách Českého svazu cyklistiky nejvýznamnějším mužem českého cyklokrosu. Zároveň jako šéf táborské Agentury Cyklistika řídí organizační výbor ME. „Trať jsme upravovali, nechali jsme ji vysekat tak, aby na ní závodníci mohli jezdit, otevřeli jsme ji i pro kategorii Masters,“ popisuje, jak běžely přípravy. „Podle mě je důležité, aby si ti z kategorie Masters, kteří pojedou čtvrtého listopadu, mohli trať pořádně projet.“ Podle dostupných informací se zdá, že tímto krokem opravdu organizátoři vyšli cyklistům naproti.
„Každý den vidím, jak tam někdo trénuje, podle mě tento krok opravdu splnil účel,“ přikyvuje Petr Balogh.

Už teď je nad slunce jasnější, že závod Masters bude v sobotu velkolepou podívanou. „Teď máme 168 jistých účastníků, celkem jich bude okolo dvou set,“ přikyvují organizátoři.

O šampionát je obrovský zájem. Odráží se to i na počtu partnerů, kteří pomáhají pořadatelům náročný úkol zvládnout. „Je pravda, že Tábor je trochu přesycený velikými cyklokrosovými akcemi, ale zaznamenali jsme podporu dalších dvaceti táborských firem, z toho máme velikou radost, to v minulosti nebývalo,“ doplnil Petr Balogh.

ME v cyklokrosu.Zdroj: Archiv pořadatele