V součinnosti s dalšími subjekty vyhlašuje každý rok anketu Nejlepší sportovec Jihočeského kraje ve věkové kategorii do patnácti let Gymnázium olympijských nadějí v Českých Budějovicích. Na pořadatelství se podílejí také jihočeská sekce Klubu olympioniků a Klub Fair play.
Ocenění za činy Fair play na jihu Čech letos předával Jaroslav Pouzar. Legendární hokejový útočník je sám držitelem hlavní ceny Fair play ČR. Tu obdržel v roce 2009 za svůj celoživotní postoj. Po skončení aktivní kariéry se Jaroslav Pouzar vrátil do Českých Budějovic, věnoval se trenérské a funkcionářské práci až do doby, kdy onemocněl leukémií.

Ocenění za rok 2010 si na jihu Čech zasloužili:

Petr Bidař:
Při MČR v krasobruslení v Brně v polovině února 2010 se ztratily brusle jednomu ze závodníků, Petr Bidař mu půjčil své, ačkoli již za hodinu startoval sám. Pomohl v nouzi jinému závodníkovi bez ohledu na možné komplikace. Poté dokázal zvítězit v juniorské kategorii v jednotlivcích i ve sportovních dvojicích. Dokázal nejen sportovní umění a výbornou výkonnost, ale i smysl pro sportovní jednání. Závodník je členem Bruslařského klubu ČB (trenérka Eva Horklová).

Michal Havelka:
Člen 1. Centra zdravotně postižených Jihočeského kraje se účastnil v Brně ČP v atletice tělesně handicapovaných. V hodu oštěpem zaznamenal výkon 25 m. Při přenosu informace mezi rozhodčími došlo k chybě. Výkon 28,60 m, který byl vyhlášen, by jej zvýhodnil. Upozornil ale sám na chybu, tím se propadl ve výsledkové listině. „Lepší výkon jsem si nezasloužil, navíc by to byl můj osobní rekord, ten přece nemohu získat podvodem,“ konstatoval.

Zuzana Michalová:
Trenérka plavání TJ Koh–i–noor ČB si na krajském přeboru žactva všimla, že její svěřenec, který byl třetí, má zapsán chybný čas. Upozornila na tuto skutečnost rozhodčí, její svěřenec tak o třetí místo přišel. „Neoprávněně získaná medaile by jej netěšila.“