Po prvním turnaji z konce března vedli soutěž judisté Liberce B před Prachaticemi, Plzní, JA Praha a Českými Budějovicemi. Prachatičtí tak ve druhém klání bojovali o to, aby se probojovali do postupové skupiny.

Judisté Tatranu Prachatice však nezačali dobře a podlehli Plzni 2:4. Souběžně na vedlejším tatami podlehli judisté Českých Budějovic JA Praha 1:5. V následujícím bloku se oba jihočeské kluby střetly ve vzájemném utkání. Prachatičtí již vedli 3:1, ale klub z jihočeské metropole dokázal utkání srovnat na 3:3. Tato zráta mohla Prachatické mrzet v souvislosti s bojem o postupovou skupinu. Ve třetím bloku zápasů judisté Českých Budějovic podlejli Plzni 1:5, Prachatičtí měli volno. Na domácí pak v dalším utkání čekal tým JA Praha. A přišla porážka 2:4, která znamenala, že by Prachatičtí museli v posledním kole porazit suverénní béčko Liberce a čekat na další výsledek. Ještě předtím celek Českých Budějovic podlehl béčku Liberce 1:5.

V posledním dvojutkání stáli při domácích judistech snad všichni svatí. Nejenže se jim podařilo porazit výborné béčko Liberce 4:2, ale na vedlejším tatami se Plzeň rozešla s Prahou nerozhodně 3:3, což byl stěžení výsledek pro celkovou tabulku soutěže.

Druhé kolo i přes porážku s Prachativemi vyhrál Liberec B. Druhá skončila JA Praha a třetí Plzeň. Prachatickým patřilo čtvrté a Českým Budějovicím páté místo.

V součtu obou kol vyhrál skupinu A se 14 body Liberec B. Spolu s ním do postupové skupiny jde prachatický Tatran s 9 dody. Třetí skončil Judoclub Plzeň a čtvrtá Judo Academy Praha, oba týmy nasbíraly po 8 bodech. Páté je SK Judo České Budějovice. Tyto tři týmy se nyní poperou o záchranu v první lize.