Jestliže za výkony v předchozích, byť prohraných duelech, trenér své svěřenkyně chválil, po domácím utkání se Slavií Vladislav Jordák spokojený nebyl.

Prohra o sedm gólů s takto silným soupeřem přitom nevypadá nijak tragicky. „Výsledek byl jeden z těch lepších, jaké jsme se Slavií za poslední sezony uhráli, ale naše hra byla špatná,“ kritizoval kouč hráčky zejména za nedostatečné nasazení.

„Hlavně úvod zápasu jsme vůbec nezvládli. V začátku utkání jsme působili odevzdaným dojmem a právě tady se zrodil ten neúspěšný výsledek,“ vraští čelo Jordák.

Jihočešky prohrávaly po patnácti minutách hry už 2:9. „Do šancí se sice holky dostávaly, střílely však z nepřipravených pozic a tudíž nepřesně. Nechaly tak vyniknout gólmanku Slavie Petru Kudláčkovou, která mimochodem chytala výborně. Z rychlých protiútoků jsme následně dostávali laciné góly,“ ohlíží se za nevydařeným zápasem Vladislav Jordák.

Mol liga pokračuje dál a Písečanky musí hledět dopředu. V příštím kole je čekají Bánovce nad Bebravou, které jsou v nejvyšší soutěži nováčkem a dosud nezískaly ani bod.

To ale neznamená, že by Bánovce byly v Mol lize nějakým otloukánkem. Doma se Bánovce nad Bebravou představily zatím jen dvakrát a třeba silné Porubě vzdoroval nováček velice statečně. O víkendu Bánovce prohrály v Trenčíně 33:30.

„Proti Slavii na nás padla deka, já ale věřím, že příští zápas už bude jiný a zase navážeme na výkony v předchozích utkáních. Každopádně Bánovce jsou srovnatelné s námi a nás čeká další těžký venkovní zápas,“ tuší trenér Jordák.

Sokol Písek – Slavia Praha 21:28 (10:17) – Branky: Boorová 7/1, Palasová 3/1, Kubišová a Součková po 3 – Šetelíková 8, Novotná, Jačková, Tulipánová, Chovancová, Galušková po 3. Sedmičky: 4/3 – 1/0. Diváci: 112.