Také České Budějovice zapojili do hry svého elitního smečaře Petera Pláteníka, kterého minulý týden zlobila záda a odpočíval i v sobotním ligovém utkání proti Odolena Vodě. První set byl zpočátku vyrovnaný, ale postupem času se začala projevovat převaha ruského týmu, který první set vyhrál 25:21.

Druhý set začal lépe Novosibirsk a postupně svůj náskok navyšoval. Po druhém technickém oddechovém času vedl už 16:9. Trenér Svoboda zkoušel nejrůznější varianty. Prostřídal téměř všechny hráče, ale rozjetou ruskou mašinu se zastavit nepodařilo. Novosibirsk vyhrál druhý set přesvědčivě 25:17. Zaplněná hala vytvořila skvělou atmosféru a i ve třetím setu hnali fanoušci svůj Jihostroj do boje. Jeho hráči se jim odvděčili bojovným výkonem, ale krok se jim dařilo držet jen do stavu 7:7. I když se jim podařilo do konce utkání diváky ještě několikrát roztleskat, odešli poraženi 18:25 a celkově pak hladce 0:3.

Rozhodčí: Hranič (Chorvatsko) a Sampaolo (Itálie), Diváků 2100. Jihostroj České Budějovice: Rojas, Mach, Novotný, Sukuba, Zapletal, Pláteník, libero Juračka. Střídali: Habr, Mach, Sobotka, Kriško, Fila a Michálek Lokomotiv Novosibirsk: Diviš, Nilsson, Butko, Gutsalyuk, Volvich, Biryukov, libero Golubev