Volejbalový Jihostroj se pečlivě připravuje na sezonu 2016/17. Hráči pod vedením trenérů Svobody a Dvořáka nabírají fyzickou kondici.
V tréninku jich ale zatím není plný počet.
„Je nás jednom sedm," přikyvoval v minulém týdnu Jan Svoboda.
V přípravě na ME jsou hned čtyři volejbalisté Jihostroje: Habr, Kryštof, Sobotka a Michálek. Na ME juniorů do Bulharska odcestoval Kristián Červinka. „Proto jsme zapojili mladíky Poláka a Šotolu." Naštěstí Červinka už se vrátil, a tak na řadu přišel i klasický šestkový volejbal.
Přípravné zápasy chtěl zahájit českobudějovický tým až 
v době, kdy bude mít k dispozici nahrávače. „Naplánovali jsme je až po Červinkově návratu," potvrdil Svoboda. Poprvé se Jihostroj představil v Příbrami 15.9. (vyhrál první tři sety, další tréninkový set prohrál) , dnes měl doma přivítat soupeře 
z Rakouska (nehraje se, vysvětlení v dolní části tohoto článku) , 27. nastoupí proti Příbrami doma.
Prvního a druhého října se odehraje v Č. Budějovicích zajímavý turnaj (Brno. K. Vary, Kladno), 6. a 7. pojede Jihostroj na turnaj do 
Od. Vody (Od. Voda, Zlín, K. vary). Do sezony vstoupí Jihočeši prvním zápasem
První zápas odehrají Českobudějovičtí v Praze proti ČZU a doma je čeká premiéra 22. 10. doma s Příbramí.
Jaké soutěže bude Jihostroj hrát?
Český pohár, extraligu a Challenge Cup. „V prvním kole evropského poháru, ale až v prosinci, budeme hrát proti soupeři z Maďarska."

Dnes se s Ennsem nehraje: Původně plánovaný premiérový start volejbalistů Jihostroje v přípravném domácím utkání se odkládá na 27. 9. „Enns měl potíže s hráči, proto nepřijede," informuje čtenáře Deníku asistent trenéra Svobody René Dvořák. Jihostroj měl hrát s rakouským protivníkem právě dnes, za týden přivítá od 16.00 Příbram.