Mrzela je pouze nižší jezdecká účast. Přijelo celkem 74 pilotů. „Je to málo, ale bohužel takový je reálný stav," posteskne si ředitel závodu Václav Kudrle. „Je to otázka spíše pro vedení Autoklubu, jak motivovat jezdce k větší účasti. Pro nás jako organizátora závodu se ale nic nemění. Musíme jet na plný plyn, jako kdyby bylo pilotů sto padesát," podotkne.

Novinkou závodu byly nové mladé tváře v rolích traťových komisařů. „Za to bych chtěl poděkovat píseckému gymnáziu a především jeho řediteli Petru Píchovi. Udělali jsme nábor zejména traťových komisařek. Převážná většina jsou totiž skutečně slečny," usměje se Kudrle. „Mladou generaci jsme proškolili. Jsou inteligentní a komunikativní. Fungují velice zodpovědně," nešetří chválou. „Tím jsme doplnili naši stálou sestavu pořadatelů."

Právě na písecké gymnazisty se chtějí na Hradišti do budoucna zaměřit. „Pokud budou mít studenti zájem, tak je budeme i nadále připravovat na traťové komisaře," tvrdí. „V září pro ně připravíme soutěž o nejlepší závodnici na motokárách. Poháry bude předávat sám ředitel gymnázia."

Sezona na Hradišti se přehoupla do své druhé poloviny. „Čeká nás ještě rakouský šampionát motokár v závěru července a na začátku září mezinárodní mistrovství republiky v supermotu," dává Kudrle nahlédnout do termínové listiny pro zbytek roku.