Jasným šlágrem víkendového kola extraligy volejbalistů byl zápas Jihostroje v Karlových Varech. První set se Jihočechům nepovedl. Trenér René Dvořák zamíchal se sestavou, vyslal do ní místo Stoiloviče Zmrhala, body ale přibývaly rychleji Karlovarsku.

Škoda koncovky druhého setu. Jihostroj hrál velmi dobře, pak ale nevyšly nahrávky de Amovi, Schouten poslal míč daleko do autu a dramatický závěr druhého setu pro sebe rozhodli znovu domácí.

Třetí set začal hostující tým náporem a také blokařskými úlovky. Tříbodové vedení mu ale dlouho nevydrželo (7:7) a vzápětí dokonce (9:7). Jihočeši ale zabojovali a znovu se dostali do vedení (10:14) a set vyhráli.

Také ve čtvrtém setu svěřenci René Dvořáka v úvodu odskočili a soupeř zase dotahoval. Na postu univerzála byla hodně jedovatá levačka karlovarského Indry, z jihočeské strany odpovídal Schouten (Rejlek se zotavuje po zranění). V sestavě se objevil i blokař Todua, to už ale Karlovarsko mířilo za ziskem tří bodů. V závěru setu finiš Jihostroje přinesl smazání pětibodového manka a stav 23:23. Ve prospěch K. Varů rozhodly další dva body.

Karlovarsko – Jihostroj ČB 3:1 (15, 22, -19, 23), rozhodčí Rychlík, Marschner. Diváků 0. Jihostroj ČB: de Amo, Schouten, Ondrovič, Mach, Stoilovič, Michálek – Kryštof (Zmrhal, Todua). Trenéři Dvořák a Skolka.