První Centrum zdravotně postižených Jihočeského kraje organizuje speciální výstavu. "Je to prodejní výstava obrazů, které namaloval náš člen Štěpán Chonka," přibližuje vedoucí 1. CZP Jč Jiří Smékal aktivity mladíka, který žije 21 let s poruchou autistického spektra. "Štěpán k nám dochází na pohybovou terapii každý den a jeho maminka jednou přivezla velké složky s nádhernými malbami fotmátu A3," říká Smékal o obrazech, které byly namalovány štětcem a temperami. "Štěpána malování velice uklidňuje a fascinují ho barvy. Proto nás v září 2021 napadla myšlenka ukázat světu jeho talent a cit pro umění. Jelikož materiál pro malování je finančně náročný, každý příspěvek za zakoupení originálu zarámovaného obrazu mu pomůže v těchto aktivitách."

Fotbalista Jan Gruber hrával ligu, teď se těžce zranil
Drama v Boršově. Gruberovi změnil soupeř život. Stačil milimetr a nechodil by

Už od září se Štěpán nemůže dočkat výstavy, která proběhne za dodržení protiepidemických opatření 29.12. od 17.00 – 19.00 v bezbariérové hale na Vltavském nábřeží v Č. Budějovicích. "Rád podepíše zájemcům své fotografie. Centrum považuje tuto prezentaci za součást výborné sociální rehabilitace," doplnil Smékal. V případě účasti stačí poslat email na adresu: czpcb@volny.cz

Nezisková z jihu Čech organizace byla prověřená a zaregistrovaná pro veřejnou sbírku na podporu sportovních činností.

„Darujme.cz“ je největší platformou pro online darování na dobročinné účely v České republice. "Těm, co se rozhodnou přispět, bude odeslána naše odpověď s poděkováním a dalšími průběžnými zprávami z činnosti. Jestliže se rozhodnete nás jednorázově podpořit, nebo měsíčně podporovat, doporučujeme využít možnost, kdy dárce – fyzická osoba si může od základu daně odečíst dar, pokud přesáhne v úhrnu dvě procenta základu daně anebo činí alespoň tisíc korun ve zdaňovacím období," dodal ředitel a vedoucí 1. CZP Jihočeského kraje Jiří Smékal.