Pedagog prožívá výborný vstup do letošní sezony. Po čtvrtém kole je na čele skupiny A třetí ligy, když zatím neztratil ani bod. „Chceme hrát i nadále co nejvýš," zní hlas z kabiny týmu.

Jihočechům se daří i v poháru, kde v úvodních třech kolech hráli vždy na stolech soupeřů. V prvním kole vyhráli v Pelhřimově 6:4, ve druhé ve Zruči nad Sázavou 8:2 a ve třetím ve Žďáru nad Sázavou rovněž 8:2.

Postoupili tak mezi elitní dvanáctku, kde je ale čeká o dvou soutěže výš hrající soupeř. SKST Hodonín v úvodních čtyřech kolech naší druhé nejvyšší soutěže sice vyhrál jen jednou a v tabulce je desátý, přesto bude zítra na jihu Čech vysokým favoritem.

Největší oporou hostí bude bezpochyby výborný Ukrajinec Michajlo Trunov (24 let), jenž si v první lize drží úctyhodnou úspěšnost nad sedmdesát procent vítězství. Dalšími členy kádru jsou Petr Lamač, Libor Vaculovič a Jaroslav Mikeska. „Přijede kvalitní soupeř. Zveme srdečně diváky, vstup je samozřejmě zdarma," lákají stolní tenisté Pedagogu své příznivce.

V neděli se v Kaplici uskuteční krajský bodovací turnaj staršího žactva, v úterý o státním svátku se ve zdejší herně bude hrát krajský turnaj dorostu. Přihlášky na starší žactvo do pátku a na dorost do pondělí na e - mailovou  adresu:  ruzicka@kraj–jihocesky.cz.  Prezentace je vždy od 8 do 8.30, zahájení turnaje v 9.00.

Velkého úspěchu dosáhl agilní klub z Vyššího Brodu. Mladší žákyně Johana Jonášová a Šárka Procházková obsadily na celostátním turnaji v Ostravě třetí místo v deblu. „Přepisovali jsme dějiny," označil tento úspěch vyšebrodský šéftrenér Pavel Mleziva. „Prosazujeme se už i na  republikové úrovni," dodal.