Ve skupině A2 obsadily ženy Strakonic čtvrté místo a v konečné tabulce  ŽBL tak na ně zbylo konečné desáté místo. „Chtěli jsme se s vlastními fanoušky rozloučit vítězně, ale to se bohužel nepodařilo," smutnil po utkání trenér Ivan Beneš.
Basketbalistky Strakonic odehrály dvě rozdílné části soutěže. Hlavní trenér Ivan Beneš pozitivně hodnotí tu první. „První polovina soutěže byla velice slušná. Dlouho jsme se drželi v popředí. Potom jsme ale nezvládli rozhodující duel se Slávií Praha o umístění v elitní šestce, tým se rozsypal a druhou polovinu ligové soutěže jsme už víceméně dohrávali," hodnotí sezonu Beneš. Strakonice si pak po výhrách nad DSK Basketball a SŠMH Brno ve skupině A2 záhy zajistily záchranu a ligu mohly dohrát v klidu. Trenér Beneš mohl dát šanci mladým hráčkám. „Do hry jsme zapojili čtyři dorostenky a další místní    nadějné hráčky. Z tohoto pohledu druhá část soutěže svůj účel splnila, i když výsledky mohly být lepší," myslí si strakonický kouč.
Na roztrhání byla v dresu Slovanky někdejší hráčka Strakonic Michaela Uhrová. Kapitánka hostujícího týmu se stala nejlepší střelkyní utkání a své spoluhráčky stačila z palubovky koučovat coby trenérka. „Dá se to zvládnout. Tuto roli jsem si vyzkoušela už v přípravných zápasech. Po ukončení hráčské kariéry se chci věnovat trenérskému řemeslu, takže se na to pomalu připravuji již nyní. Z pozice rozehrávačky mám dokonalý přehled o dění na hřišti a následně to mohu zhodnotit," říká o své roli Michaela Uhrová.
Skloubit práci hráčky a trenérky však při utkání jedno úskalí přece jenom má. „Ze hřiště si nemohu vyžádat oddechový čas. To je asi jediný problém," přidává zajímavost Uhrová. Ohledně příští sezony samotná hráčka ještě jasno nemá. Jisté však je, že v čtvrtfinále proti USK Praha již povede Slovanku  její současný hlavní trenér Jiří Toušek.
A co čeká strakonické basketbalistky? Po včerejším loučení se sezonou v Hluboké nad Vltavou čeká hráčky zhruba měsíc volna. Pak se budou připravovat společně s dorostenkami ve Strakonicích. Během prázdnin bude vedení klubu rovněž intenzivně pracovat na posílení hráčské kádru.