„Výhra se však nerodila vůbec lehce. Přestože se týmy dobře znají, na začátku se spíše oťukávaly," začíná kouč hodnotit utkání. „Naše holky si pak ale začaly asi více věřit a do poločasu získaly mírný náskok, který pak dokázaly navyšovat a tím vše vypadalo v uvozovkách na pohodový zápas," pokračuje.

„Soupeř se pak ale nadechl k náporu, kterému holky podlehly, a ten náš největší náskok třinácti bodů postupně začal ukrajovat. Zejména v závěru si Karlovy Vary dokázaly vyvinout velký tlak. Jsem rád, že jsme nakonec vítězství dokázali uhájit a domů si odvezli cenné body," dodal Ivan Beneš.

Jihočešky si tak do tabulky české nejvyšší soutěže připsaly další dva body. Po sedmi odehraných zápasech mají na čtvrtém místě bilanci pěti výher a dvou porážek.

„Dalo by se říct, že jsme se přiblížili počtu vítězství, které bychom před sezonou v této její první části považovali za optimální. Ten by byl ještě s jednou výhrou navíc." Podle trenéra mohly Strakonice další vítězství získat v Trutnově nebo doma s VŠ Praha.

„Mohlo to být lepší, ale asi jsme z dosavadních zápasů vymáčkli, co se dalo. Nyní nás však čeká taková druhá část zápasů, kdy se budeme potkávat s týmy ze špičky tabulky. Nebude to jednoduché, ale budeme se snažit nějaké další body získat. Pokusíme se někoho ze soupeřů nachytat na švestkách."

Náročná porce zápasů s kvalitními  soupeři pro Strakonice začíná už ve středu. Czech Coal Aldast doma od 18 hodin přivítá IMOS Brno. Ten je sice za Jihočeškami až na šestém místě, ale podle Ivana Beneše bude favoritem.

„Hrají Euroligu, mají silné mužstvo. V naší soutěži mají za sebou utkání s USK Praha, s nímž čeká porážka asi každého. IMOS pak ještě dvakrát zaváhal, ale každopádně je favoritem. Když ale nejsme pod tlakem, tak dokážeme sehrát pěkné zápasy," vyhlíží Ivan Beneš další utkání.