Na úvod sezony deklasovali v jihočeském derby nováčků svého velkého rivala z Prachatic jednoznačně 10:3, poté uhráli na domácích stolech dvě remízy 9:9 s Ostravou B a Orlovou.

Loni si oba jihočeské kluby zahrály ve finále druholigového play off. Tenkrát se radovali Prachatičtí, ale do druhé nejvyšší soutěže nakonec postupovali oba zástupci jihočeského stolního tenisu. „Vyhráli jsme přesvědčivě a řekl bych, že jsme splnili roli mírného favorita," míní trenér a prezident strakonického klubu Vladimír Havlík. „Po utkání samozřejmě panovala spokojenost. Všichni naši hráči odvedli kvalitní výkony," zdůrazní.

Další dva duely už byly podstatně složitější. „Měly nám především ukázat, jak na tom v první lize můžeme být. Oba soupeři ze severní Moravy byli velice kvalitní a přesvědčili jsme se, že první liga letos bude hodně těžká a vyrovnaná," všiml si Havlík.

Oba duely sice skončily remízou, ale každý byl úplně jiný. „Ostrava u nás pořád vedla a konečná remíza pro nás byla dost šťastná. S Orlovou jsme naopak vedli my ještě 7:3 a bylo chybou, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce," zlobí se Havlík.

Ze třech domácích duelů na úvod sezony tak Strakoničtí vytěžili sedm z devíti možných bodů. „Hráli jsme doma, což je pro nás velká výhoda," připomíná Havlík. „Stolní tenis se hrává ve velkých halách a naše malá herna na hranici regulérních rozměrů pro první ligu může být pro soupeře nepříjemností," je Havlík přesvědčen.

Z jednotlivců si zatím nejlépe vedl Jan Duspiva. „Spolu s Davidem Caltou měli skutečně výborný vstup do sezony," chválí Havlík.
Trošku víc se asi čekalo od Havlíkova syna Tomáše, který by měl plnit roli lídra týmu. V úvodních kolech nasbíral čtyři porážky. „Tomáš trošku podlehl nervozitě a pocitu zodpovědnosti. Od ledna letošního roku prakticky nehrál soutěžní zápas, takže takový výpadek musel být znát. Trénuje ale poctivě a věřím, že jeho výkony půjdou rychle nahoru," věří Vladimír Havlík.

Nejslabším článkem strakonické sestavy je zatím Jiří  Šulc. „Bojuje, prohrál několik smolných zápasů, ale zatím  to není ono," připouští trenér.

O víkendu čeká Strakonické výjezd na sever Moravy, kde budou hosty Havířova B a Zlína. „Nečeká nás nic jednoduchého. Dlouhá cesta a také neznámé prostředí. Přesto nejedeme odevzdaní a chceme uhrát co nejlepší výsledek," burcuje zkušený funkcionář.
V tabulce  jsou Strakoničtí druzí. „Druhé místo nás samozřejmě těší, ale nijak ho nepřeceňujeme. Tabulka je vyrovnaná a pořád je teprve začátek soutěže," zdůrazní Havlík.

Druhý jihočeský zástupce v soutěži Libín Prachatice je po třetím kole ve vyrovnané tabulce na předposledním jedenáctém místě.