Šestnáctiletý český reprezentant dojel za nizozemskou dvojicí Mathieu van der Poel a Martijn Budding. Vítěz Světového poháru Van der Poel, syn někdejšího mistra světa Adrieho, obhájil titul z loňského šampionátu v Koksijde. Ťoupalík skončil v SP celkově šestnáctý, ale na MS se v průběhu závodu postupně prokousal nejlepší desítkou až mezi medailisty.

Do posledního ze šesti okruhů najížděl společně s Belgičanem Yannickem Peetersem, jenž posléze zakolísal na schodech a ze hry o medaile vypadl. Ťoupalík udržel za zády domácího Logana Owena a dalšího Belgičana Nicolase Cleppeho. Na Van der Poela, který měl již po prvním kole osmivteřinový náskok a nadále ho navyšoval až na téměř minutu v cíli, ztratil český reprezentant 1 minutu a devatenáct vteřin.

„Pro mě je to úplně úžasné, nečekal jsem to, před mistrovstvím světa jsem si říkal, že by bylo dobré být do desátého místa. Vyšla medaile, takže je to úplně super," uvedl v cíli Adam Ťoupalík do připravených diktafonů.

„Adam je velkým talentem, má obrovský potenciál, mohla by z něj být velká hvězda českého cyklokrosu," shodují se odborníci.