Cíl Jihočechů je nyní na padesát procent splněn. Lions Ostravu porazili těsně 74:72 a domácímu kouči se po infarktovém závěru mohlo ulevit.
Domácí totiž po třiceti minutách vedli o patnáct bodů a zdálo se, že nebudou mít problém dotáhnout zápas do vítězné koncovky. „Hráče jsem nabádal, že nemůžou koukat na skóre a musí hrát stále naplno. Oni však v poslední čtvrtině předvedli ustrašený výkon. Nepadaly nám tam volné střely, možná jsme to měli tlačit víc pod koš," prožíval v závěru muka Forejt.
Také on a spolu s ním velice slušná návštěva 1015 diváků však viděli, že Jindřichův Hradec byl po tři čtvrtiny utkání lepším týmem. „Vedení o patnáct bodů po půlhodině hry je toho důkazem. Jenom si myslím, že zápas mohl být rozhodnutý dříve," míní kouč Lions.
V prvním poločase však jeho mužstvo hodně srazily fauly pivotů. „To nám na začátku neumožňovalo hrát naši taktiku. Chtěli jsme to rvát pod koš. Museli jsme tak improvizovat s podkošovými sestavami, které spolu moc často nehrají," vysvětluje Karel Forejt.
Jeho ostravský kolega Dušan Medvedecký si myslí, že utkání bylo v prvním poločase vyrovnané. „Akorát nám tam z obroučky spadly dvě trojky, které rozhodly o stavu po dvaceti minutách. Pokud jsme hráli organizovaně, připravili jsme si otevřené střely, které jsme ve druhé půli dávali. Když jsme přestali hrát organizovaně, Lvi nás potrestali a odskočili nám.
Trenéru Ostravy se nicméně líbilo to, jak jeho svěřenci bojovali až do konce a postarali se o dramatickou koncovku zápasu.
Aby v táboře Jindřichohradeckých mohla zavládnout spokojenost, potřebují Lvi zvládnout také příští zápas s Brnem.