O tom, že to v Příbrami neklape, jak má, si už delší čas cvrlikají vrabci na všech střechách sportovních hal, ve kterých se hraje volejbal. Není třeba znát přímo detailně prostředí příbramského klubu, stačí se podívat do tabulky. VK Euro Sitex sice vyhrál víkendový zápas v Ostravě (překvapivě 3:1 na sety), ale i tak je tým, který trenérsky vede Petr Brom, předposlední. Příbramští nasbírali v jedenácti zápasech pouhých sedm bodů. Horší už je právě jen Ostrava, která má v extraligové tabulce jen velmi dietních pět bodů, ale jeden zápas k dobru. Jenom pro srovnání: lídr z Karlových Varů má na svém kontě po jedenácti odehraných duelech rovných třicet bodů, to je o 23 víc než Příbram…

Brom, který na českých palubovkách slavil celou řadu úspěchů, třeba v jihočeské metropoli se mu podařilo vyrobit "továrnu" na tituly, neprožívá úspěšné období. Tým kráčí od prohry k prohře. V Ostravě se snad ukázalo, že hráči, budou-li tvrdě pracovat v tréninku, mohou myslet i na výhry. Zatím je bilance vítězství  - porážky hrůzostrašná: 2 - 9.

Fotbalový trenér Kamil Tobiáš
Senzace! Messi prohrál. A Jihočech to předpověděl

Bývalý úspěšný kouč Petr Brom v kariéře vedl Perštejn, Příbram, České Budějovice, Karlovarsko a Ústí nad Labem, byl i asistentem trenéra u volejbalistek Olympu Praha. A třeba už v roce 2003 slavil jako kouč Dukly Liberec mistrovský titul. Petr Brom tehdy byl na lavičce pod Ještědem první sezonu. A hned z toho byl jeho osobní desátý titul: "Z Rudé hvězdy jako hráč jich mám šest, tři z Ústí a teď první jako hlavní trenér," vyprávěl před dvaceti roky.

Teď je Petr Brom na střídačce příbramského týmu, který v utkáních nejvyšší soutěže provázejí "dětské" chyby. Omyly, které pramení z nekušenosti. Z mládí. "Někteří hráči ani extraligu ještě nehráli," poznamenal Brom.

Moc příbramskému volejbalovému týmu nepomáhá ani to, o čem se už delší čas mluví. Mezi předsedou klubu Peterkou a bývalým předsedou a také bývalým sportovním ředitelem Rosenbaumem to údajně neklape, a tak se podle nepotvrzených zpráv stane prvním mužem příbramského extraligového volejbalového klubu Martin Böhm.

Bubeníci na Jihostroji
Lepší volejbal se letos na jihu nehrál. Koncovky nám jdou říká trenér Zach

Ten stále je na soupisce Příbrami a v pětatřiceti letech usměrňuje své o generaci mladší spoluhráče. Podle údajů z webových stránek měří Böhm 188 cm, jeho skokanský dosah je 337 cm, blokařský 322 cm. Jeho předností je výborná přihrávka. Ve velmi bohaté kariéře, ve které si také sáhl na pohár pro mistry ČR, hrával v Č. Budějovicích, Brně, v Kladně, Příbrami, ve Lvech a v kartě ČVS má uveden také tým Volejbal Praga.

V Ostravě pomohl Böhm Příbrami patnácti k body k cenné výhře 3:1 na sety a dál ji, podle dostupných zpráv, povede také jako prezident. Bude Martin Böhm prezidentem hrajícím? Uvidíme už v sobotu, kdy českobudějovický odchovanec se svým klubem přívítá stylově Jihostroj České Budějovice.

Bude v saku jako prezident klubu? Bude v dresu jako smečař a kapitán týmu? Nebo opravdu bude ve sportovním oblečení na palubovce jako hrající prezident extraligového družstva?