"Zveme příznivce cyklistiky a cykloturistiky na vzpomínkovou jízdu na legendárního cyklistu, barona Christiána Battaglia z Bratronic u Blatné," vzkazují pořadatelé nejen do celého Jihočeského kraje, ale i za jeho hranice. Akce se uskuteční u příležitosti 30. výročí Battagliova úmrtí.

Kdy a kde se vyznavači cyklistiky sejdou? "Čtrnáctého srpna roku 2021 v Záboří u Blatné."

Cyklistická vyjížďka připomíná barona BattagliuCyklistická vyjížďka připomíná barona BattagliuZdroj: Deník/ archiv, Vipet, youtube

Prezentace bude epřipravena od 9 hodin. "A jízdu odstartujeme o hodinu později."

Každý si může vybrat trasu, která mu vyhovuje. Trasy: 20, 40 a 60 km.

"Po dvou kilometrech společné jízdy zastavíme na návsi obce Bratronice u památníku a poblíž zámku, kde Christián Battaglia prožil celý život. Zájemci zde mohou navštívit minimuzeum," doplňují organizátoři sympatické sportovní akce.

"Z Bratronic pojede každý samostatně."

Povrch, kromě krátkého úseku (800 m) na nejdelší trase, je stprocentně po asfaltových cyklostezkách, částečně po silnicích 2. tř. "Všechny trasy jsou vedeny uprostřed krásné přírody s lesíky, rybníky a především s jedinečnými výhledy na celé pásmo Šumavy na straně jedné i na část Brd s tajemným Třemšínem na straně druhé. Určitě najdete důvod se k nám a do okolí Blatné, znovu vrátit," vzkazují organizátoři. "Parkování, sociální zázemí i občerstvení je zajištěno. Kvalitní ubytování je možné u nás rezervovat," nabízejí vpříznivcům cyklistiky další informaci starosta obce Záboří u Blatné Martin Říský. "Těšíme se na setkání s vámi," potvrdil místostarosta Pavel Marek.