Ledeničtí se na jaře poprvé v historii zapojí do nejvyšší soutěže. Kromě tréninků jim trenér Jaroslav Korčák ordinuje jednodenní soustředění, aby měl své ovečky pod dohledem.  „Trénujeme doma v Ledenicích. Jednu neděli jsme měli soustředění,   nabírali jsme kondici a měli rozbory u videa," nastínil Korčák program Žraloků, kteří jsou po návratu čtyř juniorů z MS v Argentině znovu kompletní.

Chybí jen Američan s holandským pasem Enrique Javier. „Na nějaké soustředění k nám ale před sezonou přiletí," ujišťuje trenér Ledenic. Cizinec se Žralokům osvědčil, měl by s nimi absolvovat celou příští sezonu. „Je to nejen výborný hráč, ale i člověk. Do týmu výborně zapadl svým charakterem a zkušenostmi, které náš mladý celek potřebuje. Je to přesně hráč, jakého v Ledenicích potřebujeme," pochvaluje si posilu Jaroslav Korčák.

Po MS juniorů zazněla z úst reprezentačního kouče Dušana Šnellyho výzva, aby se  domácí kluby více zaměřily na fyzickou kondici. Na mezinárodním poli v tomto ohledu prý Češi mají co dohánět… „Tak tohle se nás určitě netýká, my s fyzičkou problémy nemáme. Budeme se držet toho, co děláme," usmívá se Jaroslav Korčák. Ostatně ledenického Kryštofa Effenberka trenér Šnelly jmenovitě pochválil: „Spolu s Vokálem byl naším silově nejlépe vybaveným hráčem," hodnotil.

Do dubna mají Ledeničtí dost času, aby se na extraligu připravili. Přesto ani v tomto období nezahálejí. „Raději jsme si zkrátili přestávku a začali včas. Teď jde především o to, abychom byli pohromadě, protože máme mladý tým a zdobí nás, že jako kolektiv si věříme. Ale na tom se musí pracovat, i když není sezona. Můžeme se také v klidu věnovat technice, před soutěží začneme řešit taktické věci," vysvětluje Jaroslav Korčák.

Stadion v Ledenicích, Zátoka Žraloků, prý splňuje extraligové parametry. „Ty jsou pro obě ligy stejné, větší budou jen nároky na organizaci," tvrdí Korčák a doplňuje, že termínovou listinu  soutěže týmy obdrží v prosinci.