Velmi vysoké teploty a kopcovité tratě jsou pro mělnický závod takřka synonymem, ale to ale nebylo pro závodníky od Jordánu překážkou. Neztratili jsme v dětských závodech, republikových kláních ani v open závodu.

Na úvod se uskutečnil společný závod kategorií 8 – 9 let a 10 – 11 let a v něm si pro další triumf doběhl osmiletý Adam Šiška a jeho výkon trenéra Triathlon Teamu Michala Hášu potěšil. „Adam měl nejrychlejší čas v plavání, na kole, v běhu i v obou přechodových zónách, a tak z toho byl v cíli strhující náskok 108 sekund na druhého závodníka z Polska,“ zhodnotil závod Michal Háša.

Ve starší kategorii skvěle zvládl plaveckou část Ondřej Hubáček. Na kole taktéž podal vylepšený výkon a v běhu dlouho bojoval na samém čele závodu. Cílovou pásku nakonec proťal jako třetí se ztrátou necelých deseti sekund na vítěze. Na pěkném 9. místě dokončili klání Matěj Šiška mezi chlapci i Adéla Šimáková mezi dívkami.

Na těžkou trať s druhým depem v centru města se pak vydali současně mladší i starší žáci a byly z toho dvě zlaté a tři stříbrné medaile. Systémem start – cíl opět kralovala starší žákyně Kateřina Mičková a druhé místo s přehledem uhájila Kateřina Hadravová. Mezi staršími žáky si pro další zlato do sbírky doběhl vyčerpaný Martin Kozojed, zatímco na Davida Korouse opět zbylo pouze 4. místo. V mladších žákyních navázala na republikový bronz Nikola Korousová, která si o jednu příčku polepšila a obsadila stříbrný stupínek. Mezi mladšími žáky tentokrát stačil Ondřeji Kozojedovi kvalitní výkon „jen“ na 2. místo. Matěj Homola si připsal především díky skvělému běhu solidní 11. pořadí.

Jak už bylo avizováno, dorost, junioři a juniorky bojovali o republikové cenné kovy. Jedinou medaili, a to bronzovou uložila do táborské sbírky dorostenka Eliška Říhová. „Eliška skvěle zaplavala a z vody vylézala jako druhá mezi všemi ženami,“ popisuje Michal Háša. „Na těžké cyklistické trati byl její sedmnáctý čas reálným odrazem dovedností a současné výkonnosti. Třetí nejrychlejší běh jí však zajistil nejen zaslouženou medaili, ale také krásné 6. místo v absolutním ženském pořadí,“ prohlásil na adresu novopečené medailistky.

Dobrý závod má za sebou i dorostenec Robert Kostlán, který především díky famózní cyklistice bere konečné 5. místo. Jiřímu Stuchlíkovi chyběl mezi juniory k medaili jen kousek a cíl proťal na 4. příčce. „Formu Jirka měl, bohužel mu ale moc nesedlo silové pojetí cyklistiky a běhu,“ poznamenal Michal Háša.

Až za oběma našimi mladíky dokončil mělnický závod Lukáš Červenka, který ladí formu na víkendové mistrovství Evropy v elitní kategorii. „Lukáš po první části už tradičně vedl. Na kole už to nebylo ono, přesto s náskokem vybíhal jako čtvrtý v pořadí. Pak mu ale došly síly a šlo jen o to, aby závod se ctí dokončil,“ přiblížil účinkování elitního borce Triathlon Teamu jeho trenér.