Na Orel jich dorazilo dvaačtyřicet!

Na šestý ročník přijeli do Českých Budějovic například tabletennisté z Týna, Štěpánovic, Byňova… Nejen z oddílů Českobudějovicka, ale i z Protivína či Holubova, protože turnaj byl určen všem Jihočechům a pozvaným hostům. V tribuně Střeleckého ostrova začínal v devět ráno, a když končil vyhlášením vítězů, fotbalové Dynamo právě nastupovalo na trávník k podzimní derniéře s Boleslaví.

Po bojích ve skupinách hrálo dvaadvacet nejlepších o konečné umístění, zbytek v útěše. V bratrovražedném duelu poražených semifinalistů, dvou hráčů Černého Dubu, Martin Dobrovodský udolal svého předsedu Radka Húsku 11:7 v pátém setu a bral třetí místo.

Ve finále se postavil Tomáš Havránek z podnikové ligy proti hostu z SK Slivenec Jiřímu Morávkovi, jenž byl aktivnější, ale na trpělivou obranu, podpořenou materiálem, nestačil  – podlehl 1:3 na sety.

Debl vyhrála na Orlu holubovská dvojice Charvát, Streit. Kopečka s Bambasem porazili ve finále 3:1 (8,9, -9, 7). Ve vyvrcholení útěchy byl protivínský Jan Tománek lepší než František Šafář z N. Vsi.

Úplně všem ale vypálil rybník zástupce I. podnikové ligy. Tomáš Havránek (Raiffeisenbank) prý nečekal, že by mohl být první. „I když jsem tady turnaj před dvěma lety také vyhrál, rozhoduje strašná souhra náhod a štěstí! Soupeře, kterých jsem se bál, v čele s Vlkem z Orla, jsem v pavouku nepotkal," radoval se.

Další akcí na Orlu budou v sobotu 8. prosince okresní přebory dospělých a dorostu.