Úspěšnou domácí sérii basketbalistů Jindřichova Hradce narušily ve středu v utkání Českého poháru Pardubice. Čtvrtfinálová porážka s Východočechy v poměru 81:96 znamená, že si Lions mezi nejlepšími čtyřmi týmy nezahrají. „Pardubice byly lepší a vyhrály zaslouženě. Hlavní rozdíl byl v tom, že hosté měli větší rotaci a na hřiště mohli poslat víc kvalitních hráčů. To se projevilo hlavně v závěru zápasu, kdy měly Pardubice víc sil," ohlíží se za pohárovým utkáním trenér Lvů Karel Forejt.
Při neúčasti Nymburku cítili v Jindřichově Hradci větší šanci postoupit v poháru mezi čtveřici nejlepších a pokusit se o co nejlepší výsledek, o to víc vyřazení v poháru Karla Forejta mrzí.
Šanci na reparát mají Lvi už dnes v domácím zápase proti USK Praha. Proti tomuto soupeři se letos jindřichohradeckým basketbalistům daří a Pražany dokázali v tomto soutěžním ročníku již dvakrát porazit. „Pokud chceme postoupit do play off, je nutné vyhrávat nad týmy, které jsou pod námi. Až na Ústí máme se všemi ostatními pozitivní vzájemnou bilanci a tu je potřeba udržet," míní před utkáním s USK Forejt.
Sluneta Ústí nad Labem byla posledním soupeřem jindřichohradeckých Lvů a v televizním utkání se potvrdilo, že Jihočechům se proti Severočechům nedaří. Jindřichův Hradec neporazil Slunetu ani v jednom ze čtyř vzájemných zápasů v minulém soutěžním ročníku a tento trend pokračuje i letos. „Je to náš neoblíbený sok, ale nevím proč tomu tak je. Neřekl bych přitom, že hrají jiný basketbal než jiní protivníci. V Ústí sází především na cizince, podobně jako je tomu u nás," přemýšlí kouč Lions nad důvody nepříznivé série s Ústím.
Na severu Čech odehráli Lvi špatně první půli. Jejich největší hvězda Donald Robinson se v první části hry střelecky neprosadil a probral se až ve třetí čtvrtině.
Také proti Pardubicím odehráli američtí tahouni v dresu Jindřichova Hradce dobře pouze poločas a v závěru jakoby jim scházely síly.
Že by však byly největší opory z náročného programu unavené si trenér Forejt nemyslí. „Dbáme maximálním způsobem na jejich regeneraci a myslím, že k zápasům nastupují odpočatí. V únavě bych problém neviděl. Autrey i Robinson si však za ten půlrok získali v lize velký respekt a soupeři si už na ně dávají větší pozor. Určitě to mají těžší se prosadit," míní kouč.
Dnešní utkání s USK Praha začíná v 18 hodin. Hned ve středu jedou Lvi na palubovku posledního Brna.