V Českém Krumlově proběhlo mistrovství republiky kategorie U15, kde z Jihočechů nejvíce zazářili Kryštof Klíma (Sokol České Budějovice a Eliška Mikešová (SKB Český Krumlov).

Klíma získal kompletní sadu medailí, když bronzovou vybojoval v mixu po boku Elišky Mikešové, stříbrnou pak v singlu a zlatou spolu s Lukášem Thorem (Badminton FSpS Brno).

Mikešová kromě bronzu v mixu přidala stříbrnou medaili v singlu, když na cestě do finále přehrála i bronzovou medailistku z nedávného mistrovství Evropy Amélii Maixnerovou a ve finále prohrála s nasazenou jedničkou Štěpánkou Nýdrlovou (Prosek Praha) až po velice zběsilé koncovce 21:17, 12:21, 25:27.

Neztratili se ani další Jihočeši, kteří výborně bojovali a získali cenné zkušenosti (Matyáš Puffr, David Šváb, František Vrchotický, Tereza Pavlyková, Denisa Půlpánová, Vanesa Šemberová)

Ve Vendryni se pak konalo mistrovství republiky kategorie U13, které naprosto jednoznačně opanoval František Vrchotický (Sokol České Budějovice). Celým turnajem prošel zcela suverénně bez porážky, opanoval všechny tři disciplíny a stal se tak trojnásobným mistrem České republiky.

Dařilo se i dalším hráčům z Jihočeského kraje (Šárka Dvořáková, Elen Perníková, Václav Fošum, René Neubauer, Jaroslav Rothbauer). Přestože většina z nich patří ještě k mladším ročníkům a jeli především sbírat zkušenosti, téměř každý vyhrál alespoň jedno utkání.

Rušno bylo i na mezinárodních turnajích juniorů v Orlové a o týden později v Trenčíně. Z jihočeských badmintonistů se na obou turnajích představili Patrik Fuciman (SKB Č. Krumlov), který obsadil na obou turnajích 9. místo ve dvouhře a v Trenčíně i 9. místo ve smíšené čtyřhře, a Daniel Dvořák (Sokol České Budějovice), který v Orlové obsadil 9. místo ve čtyřhře a v Trenčíně pak byl pátý ve dvouhře a bral stříbrnou medaili za druhé místo ve čtyřhře.