Jihočeský hokejbal bude mít mezi elitou dvojnásobné zastoupení, o medaile budou bojovat ŠD Písek a domácí Pedagog České Budějovice.

Deset účastníků bylo rozděleno do dvou skupin. Na Vltavě budou ve skupině A hrát ŠD Písek, Kladno, Hostivař, HBC Plzeň a Paramo Pardubice. Skupinu B bude hostit Pedagog a zahrají si v ní Dobřany, Vsetín, Ústín nad Labem Autosklo HAK Pardubice a pořádající Pedagog České Budějovice.

V pátek a v sobotu se bude bojovat ve skupinách, v neděli jsou na pořadu závěrečné boje o medaile (na Pedagogu) a o umístění (na Vltavě).

Trenér SK Pedagog Vratislav Malecha věří, že jeho svěřenci mohou dojít v prestižním turnaji hodně daleko. „Jsme především velice rádi, že tento turnaj můžeme uspořádat v Českých Budějovicích. Náš tým, se kterým do mistrovství nastoupíme, vyhrál v roce 2010 turnaj přípravek v Mostě a o dva roky později mistrovství republiky mladších žáků v Praze na Palmovce. Je jasné, že naše ambice jsou vysoké, ale také dobře víme, že vyhrát chtějí všichni. Budeme se prát o co nejlepší umístění," ujistí.

Záštitu nad turnajem převzal Regionální svaz hokejbalu jižní Čechy v čele s předsedou Ondřejem Průšou.

„Je pro nás ctí, že můžeme uspořádat turnaj takového významu. Uděláme maximum, aby po stránce zabezpečení proběhlo vše bez problémů a věříme, že naši kluci dosáhnou na medaili," přeje si nejen organizační, ale i sportovní úspěch předseda pořádajícího SK Pedagog Č. Budějovice Vladimír Kadoun.

Skupina A (Vltava): ŠD Písek, Kladno, Hostivař, HBC Plzeň a Paramo Pardubice.
Skupina B (Pedagog): Dobřany, Vsetín, Ústín nad Labem Autosklo HAK Pardubice a Pedagog České Budějovice.
Pátek: 11.00 – 17.00 zápasy ve skupinách
Sobota: 9.00 – 15.00 zápasy ve skupinách
Neděle: 9.00 a 11.00 semifinále, 13.00 zápas o 3. místo, 15.00 finále (vše Pedagog), 9.00 o 9. místo, 11.00 o 7. místo, 13.00 o 5. místo (vše Vltava).