Velká cena města Veselí nad Lužnicí v cyklokrosu se pojede v neděli 13. listopadu. V úterý odtajnili organizátoři bližší informace o tomto atraktivním závodu. Do Veselí se jim podařilo přilákat hvězdy českého cyklokrosu Radomíra Šimůnka a Jakuba Skálu nebo slovenského mistra Martina Haringa.
Pořadatelé očekávají i jezdce z Rakouska, Německa a Polska. Hlavního závodu by se mohlo zúčastnit až sedmdesát závodníků, celkově organizátoři očekávají účast zhruba dvou stovek cyklokrosových nadšenců.
„Pojede se na rovné placce a jezdce čeká spousta zatáček," prozrazuje specifika trati její velitel Radek Bechyňský. Organizátoři připravili pro cyklokrosaře i několik zajímavých zpestření. „Novinkou bude pět schodů, kdy budou muset závodníci sesednout z kola, dále dvě umělé překážky a písečný úsek," jmenuje Bechyňský několik úseků, kde budou muset cyklokrosaři předvést své umění.
Letos pořádají organizátoři již čtvrtý ročník závodu. Velká cena Veselí nad Lužnicí bude také vyvrcholením TBC série v cyklokrosu a pro amatérské jezdce tak bude závod zajímavou konfrontací se špičkovými cyklokrosaři.
„Během dosavadních tří ročníků se nám podařilo upravit areál, dostat závod do podvědomí veřejnosti a přitáhnout další závodníky. Líbí se jim jak samotná trať, tak i prostředí, ve kterém se závod koná," říká Radek Bechyňský.
A pořadatelé pomýšlejí ještě výš. Byli by rádi, kdyby se Velká cena stala v budoucnu součástí Českého poháru Toi Toi cup v cyklokrosu a zařadila se do kategorie závodů C2.