Tým kolem kapitánky Jiřiny Karvánkové se naposledy představil doma v derby se Slavií PF a nepřipustil překvapení, vyhrál 3:0. „Budějovické derby je pro nás vždy srdeční záležitost, i když jsme věděly, že holky jsou poslední. Zápas má vždycky náboj, chodí na něj více diváků a je pro nás důležitý, takže jsme rády, že jsme jej zvládly,“ kvitovala Jiřina Karvánková, které více vyhovují páteční termíny, kdy je s týmem zvyklá trénovat, a také diváci prý zavítají raději do haly na konci pracovního týdne. „Lidé jsou rádi, když mají volný víkend,“ chápe.

Slávistky v některých fázích favorita pozlobily, na zisk setu to ale nestačilo. „Všeobecně se dá říct, že mají těžký servis, což jsme věděly. Chvílemi se nám v zápase nedařilo je přihrávat, ale to byla asi jediná komplikace,“ konstatovala kapitánka vítězného týmu.

ČEZ je dvojnásobným obhájcem, a tak se nad sítí vznáší otázka, zda „královny“ I. ligy prodlouží své panování o další rok. „Uvidíme,“ pousměje se Karvánková. „Letos se mi soutěž zdá být nejvíc vyrovnaná. Soupeřky z Plzně a Nuslí byly hodně těžké. Teď na nás čekají Dobřichovice, Žižkov a Brno – a taky to bude těžké, protože po započtení bodů ze základní části bude tabulky poměrně vyrovnaná. Dívaly jsme se, že rozdíl bude dva body, víc ne,“ podotýká volejbalistka.

Klub dvakrát nekývl na postup do nejvyšší soutěže. Jaký je hlas kabiny? Chtěly by si hráčky extraligu zkusit? Kapitánka přiznává, že názory se různí. „Mladá děvčata by si určitě chtěla extraligu zahrát,“ vnímá Jiřina Karvánková, „a určitě by to byla výzva i pro naše juniorky. Ale větší část z nás chodí do práce a hrát ve čtvrtek extraligu, to by šlo špatně… Ale máme šikovné juniorky, takže nic nebrání tomu, aby v případě postupu doplnily tým,“ myslí si Jiřina Karvánková a naznačuje, že v takovém případě by u toho už nejspíš jako hráčka nebyla. „Po pravdě, já asi ne, protože je mi osmatřicet a chodím od sedmi do půl čtvrté do práce!“ usmívá se.