České Budějovice – Sportovní hala ve Stromovce se stala dějištěm prvoligového českobudějovického derby mezi volejbalistkami Madety a Slávie PF. Favorizovaná Madeta dvakrát zvítězila a vrátila se na druhé místo ligové tabulky. Slavia zůstává poslední.
Muži prvoligového EGE České Budějovice hráli v Nymburce a v České Lípě. Utrpěli dvě porážky (shodně 3:0) a poprvé se vrací bez jediného bodu.
Zatímco volejbalistky odehrály v tomto roce poslední zápasy, muži ještě hrají svá poslední utkání v pátek a v sobotu. EGE přivítá v domácím prostředí Na sádkách Ervěnice a druhý den Kladno.
Madeta – Slávia PF 3:1 (22,17,-22,19) – Na konci prvního setu měla Madeta pohodlný náskok, ale Slavia nesložila zbraně a díky šestibodové šňůře podávající Lenky Sedláčkové se dotáhla až na rozdíl pouhých dvou bodů 24:22. Madeta ale přece jen dotáhla úvodní sadu do vítězného konce stejně jako druhý set, který již měl jasnější průběh.  Třetí set se od počátku vyvíjel v režii hostujících hráček a nakonec jej vyhrály a snížily na 2:1. Čtvrtý set již Madeta nepustila, i když nadšeně bojující slávistky kousaly až do samého závěru zápasu.
„Zápasy s Madetou beru jako každý jiný zápas. Jsou však zajímavé tím, že se s holkami na druhé straně sítě známe velmi dobře. V létě jezdíme na společné turnaje. Některé naše holky to  možná cítí jinak, jsou víc namotivované, já to však beru spíš jako přátelské zápasy. To ale neznamená, že bych nehrála naplno a brala to na lehkou váhu," říká k zápasům s Madetou smečařka Vendula Matějů, která patří s Evou Berkovou-Zachovou a nahrávačkou Kamilou Křížovou k nejzkušenějším.
„Věřila jsem, že uhrajeme lepší výsledek poté co jsme minule vybojovaly dvě výhry s Dobřichovicemi. Ale ani já sama jsem dnes nepodala optimální výkon," hodnotila zápas Matějů.
Madeta – Slávia PF 3:0 (20,24,19) – „Podle výsledku se zdá sobotní zápas jako jednoznačný, ale není to tak. Náš výkon nebyl optimální a soupeřky nás pořád tlačily. Nemohly jsme polevit ani na chvíli. Obzvláště univerzálka Slávie Lenka Březinová nám dělala velké problémy.
Jinak jsme s výsledkem samozřejmě moc spokojeni. Nyní nám stačí vyhrát už jen jeden zápas na umístění v první trojce. Teď už nás do konce roku čekají jen  milé povinnosti, jako společná večeře nebo vánoční besídka v kostýmech," říká k poslednímu letošnímu vystoupení Madety její nahrávačka Kateřina Lundáková.