České Budějovice – První polovinu základní části mají za sebou také volejbalistky Slavie PF České Budějovice. „Před sezonou jsme neměli žádné velké plány, ale věřili jsme, že nějaký vítězný zápas bychom uhrát mohli. Několikrát jsme k tomu měli i blízko, ale nepovedlo se," vyjadřuje se k dosavadním výsledkům trenér Jiří Zita.
Právě díky tomuto faktu je Slavia PF aktuálně na posledním sedmém místě aniž by se jí podařilo získat jediný bod. Přitom třeba ve druhém utkání s Madetou vyhrály vysokoškolačky první set a velice dobře rozehraný měly i set druhý, který nakonec ztratily. Kýžené dva sety se jim tedy uhrát nepodařilo a Slavia PF zůstala i tentokráte bez bodu. Totéž lze říci i o zápase s Rokycany, kdy Jihočešky vyhrály v prvním utkání set, ale v dalším prohospodařily devítibodový náskok. Ani v tomto zápase tedy alespoň na bod nedosáhly.
„Je to ale zvláště pro mladé holky velká zkušenost. Doufám, že si z toho vzaly ponaučení a v odvetách začneme s těmi srovnatelnými týmy bodovat. Musíme si začít věřit, což není jednoduché, když se prohrává. Chce to také více zabojovat a věřím, že to půjde," zůstává optimistou Jiří Zita. Zvláště pro juniorky je I. liga velice těžká soutěž, protože ještě loni hrály krajský přebor, což je obrovský skok. „Věřím, že pokud se nám podaří v lize se zachránit, tak tyto holky půjdou příští rok výkonnostně nahoru," je přesvědčen Zita.
Ostatní prvoligové týmy měly o uplynulém víkendu volno, to se však netýkalo volejbalistek Slavie PF. V Brandýse nad Labem odehrály zápas se sedmým účastníkem soutěže, reprezentačním výběrem kadetek. České kadetky hrají zápasy také s účastnicemi moravské skupiny. A protože Slavia PF prohrála 1:3, zůstala bez bodu i po tomto utkání.