Borek, Trocnov Třísov, nebo také Hořice, Volary, Petříkov a spousta dalších míst. Členové zájmového turistického klubu vyrážejí z Českých Budějovic do blízkého i vzdálenějšího okolí. Pokračují v cestách i v době, kdy jejich vedoucí Josef Sirový pohlíží na jejich plány z turistického nebe. Měl radost z toho, že program výletů je opravdu velmi bohatý: Kájov, Kaplice, Zlatá Koruna, Hluboká, Hodňov, Vyšší Brod. "Všechny výlety nám naplánoval právě Pepa, bohužel od úvodu roku už s námi není, ale my ty cesty všechny zvládneme přesně tak, jak jsou od něj v plánu."

Heda řepová krásně fotí  a oslavuje jubileumHeda Řepová krásně fotí a oslavuje jubileumZdroj: Deník/ fcb Hedy ŘepovéVlakem, autobusem a pak hlavně v přírodě pěšky.
Počasí početnou skupinu aktivních turistů může potrápit, ale nezastaví

Právě dnes zakončili výlet s tajným koncem.

Proč s tajným? A kde výlet končí?

Krátce po polední v jedné z restaurací nedaleko českobudějovického Malého jezu přátelé gratulovali Hedě Řepové ke kulatému životními jubileu. "Chodí s námi téměř každý vikend na výlety v Jihočeském kraji, nejraději vyráží na Šumavu a do Novohradských hor. Nemá problém zvládnout deset kilometrů, někdy i víc," vyprávějí o ní kamarádi. "A krásně fotí."

Nejbližší cestu, kterou Josef Sirový naplánoval na 29. června do Chrášťan, nahradila právě dnešní oslava narozenin Hedy Řepové. Tak ať se povede. K četným gratulantům se připojují také členové sportovní redakce Deníku.