Jihočešky odjížděly k utkání bez Aleny Jeništové, ale už s Terezou Šípovou, která před sezonou tým U19 Chance posílila.

Strakonické hráčky na Nymburk nestačily, prohrály 74:53, zápas však podle trenéra Martínka vypadal podstatně lépe než ten domácí s Technicem Brno. „Sehráli jsme s Nymburkem myslím dobré utkání. Největší rozdíl byl na doskoku, neboť soupeř uplatnil svoji výškovou převahu. Těžko jsme bránili zejména Kyaru Linskensovou a Aleksandru Khomenchukovou, nejvyšší hráčky Nymburku,“ zhodnotil druhý ligový duel Petr Martínek.

Na ohlížení se zpátky ale moc času nezbývá, protože už zítra čeká basketbalistky Strakonic v ŽBL další zápas. A soupeř přijede nejtěžší z možných. V 17 hodin přivítá U19 Chance na své palubovce celek ZVVZ USK Praha. „Je jasné, že Pražanky budou velkým favoritem. Pro naše mladičké hráčky je USK velkým pojmem, věřím však, že zkušené basketbalistky jako Tomšovicová nebo Jeništová už mají něco za sebou a kolena se jim neroztřesou. Na výhru můžeme těžko pomýšlet, ale nějaký malý cíl si dát můžeme. Třeba nastřílet co nejvíc bodů,“ říká strakonický kouč.

Fakta z Nymburku: Nymburk – U19 Chance 74:53 (19:10, 38:24, 45:32) – Body: Huňková 11, Linskensová 10 – Petrušková 18, Šípová 11. Doskoky: 61 – 38.