Zápas Jihostroje České Budějovice s Karlovarskem odstartovali Jihočeši oslabení. „Kraffer měl ještě horečku, zůstal doma, necestoval ani Ondrovič, který má potíže s bolavou achilovkou,“ popisoval nepříjemné patálie asistent trenéra Tomáš Skolka.

Zápas nabídl krásný volejbal. Nahrávač Jihostroje Filip Palgut udivoval fanoušky kombinacemi a karlovarská obrana nevěděla, koho by měla blokovat dřív. Naopak jihočeská obrana nad sítí fungovala. Západočeši si na ní v úvodních dvou setech vylámali zuby. Pochvalu si zaslouží celý tým, všichni hráči bojovali, servis univerzála Křesťana, pokud mu vychází, patří do evropské špičky, stejně jako blokařská zeď Radka Macha. Jenomže tlak na soupeře Jihostroji nevydržel. Protivník skóre postupně otáčel. Ve čtvrtém setu trenér Dvořák poslal na kurt místo unaveného Křesťana mladíka Šotolu (18 let). Tomu se ale vstup do utkání nepovedl a Karlovarsko si vynutilo pátý set.

V něm sice měly České Budějovice v úvodu několik šancí na bod, ale souhra nahrávače s útočníky selhala. K. Vary vedly při změně stran 8:3 a postup už si pohlídaly.

Liberec – Kladno 3:1 (-23, 21, 18, 29).

Michal Nekola (trenér Dukly Liberec): „Výborně hráli Janouch a Galabov. Tento turnaj je vyrovnaný, vyhrát ho může každý ze čtyř účastníků Final Four.“

Jihostroj ČB – K. Vary 2:3 (20, 14, -21, -20, -8)

Jihostroj ČB: Palgut, Křesťan, Mach, Todua, Michálek, Halaba – Kryštof (Kupilík, Fila, Šotola). Trenéři Dvořák a Skolka.

René Dvořák (trenér Jihostroje): "Podle mne zápas rozhodla naše nekoncentrovanost v úvodu třetího setu. Pustili jsme soupeře do tříbodového vedení, dostali jsme se do křeče, v té jsme byli až do konce utkání."