Menšinový vlastník teplárny – firma Forum Energy – se rozhodl nabídnout akcie přes prostředníka na trhu. Čeká, jaká bude odezva. „Nemáme potřebu v tuto chvíli akcie prodávat. Obecně jsme s tou investicí spokojeni. Je to spíše marketingový průzkum," vysvětlil krok Forum Energy tiskový mluvčí Giuliano Giannetti. Doplnil však, že nevylučuje, že by Forum Energy kývlo na zajímavou nabídku.
Forum Energy dlouhodobě kritizuje některé kroky minulého vedení teplárny a dokonce sáhlo až k soudním žalobám. Podíl ve firmě získal menšinový akcionář díky odkupu akcií, které tam kdysi držela společnost E.ON.

Město nyní drží v teplárně více než 80 % akcií. Koupi menšinového podílu by se nebránilo. Podle náměstka primátora Kamila Calty by to zjednodušilo vlastnické vztahy i strategická rozhodnutí. Například jednání o přivaděči tepla z Temelína po případném rozšíření elektrárny. Otázkou ale podle Calty je, jaká by měla být pořizovací cena menšinového podílu.

O možné hodnotě 15 % akcií nechce ale konkrétně nikdo hovořit. Podle některých odhadů Forum Energy koupilo před několika lety svůj podíl za částku kolem 170 milionů korun.