Za prvních deset dní v závěru roku 2000 vyrobila temelínská jednička 2 307 MWh elektřiny, což odpovídá roční spotřebě téměř tisícovky českých domácností. O rok později, v prvním celém roce, se výroba pohybovala v milionech megawatthodin. Stále šlo o zlomek z celkového výrobního potenciálu.

Se spuštěním 2. bloku 29. prosince 2002 šla výroba jihočeské elektrárny výrazně nahoru. Následující rok vyrobila přes 12 milionů MWh elektřiny. Tolik elektřiny by teď českým domácnostem vystačilo na deset měsíců. Kolem 12 milionů MWh elektřiny se výrobní výsledky pohybovaly dalších pět let. Rekordní byl pro Temelín rok 2012. S roční výrobou 15,3 milionu MWh elektřiny by jižní Čechy vydržely téměř pět let, jihočeským domácnostem by stačila na 13 let. ČEZ tehdy elektrárnu provozoval se spolehlivostí přes 99 procent a dařilo se zkrátit i plánované odstávky pro výměnu paliva. Kolem hranice 15 milionů MWh se pohybovala temelínská výroba i v dalších dvou letech. Výkonnost Temelína má vliv i na životní prostředí. Každý milion megawatthodin znamená úsporu 900 tisíc tun uhlí. Ročně se tak díky Temelínu nespálí 13,5 milionu tun uhlí a do ovzduší nevypustíme 11 milionů tun CO2.

Letos od začátku roku Temelín vyrobil 13,5 milionu MWh. Srpen patřil k výrobně nejslabším měsícům, naopak v říjnu elektrárna vyrobila nejvíce elektřiny ve své historii. Říjnová výroba 1,6 milionu MWh by jihočeským domácnostem vystačila téměř na rok a půl. Do konce roku by výrobní statistiky měly být vylepšeny o přibližně tři čtvrtě milionu MWh elektřiny.