Více než dvacet kilometrů zasněžených sjezdovek a výborné lyžařské podmínky nabízí třeba Skiareál Špindlerův Mlýn. S ohledem na blížící se pololetní a jarní prázdniny otevřelo středisko už 90 procent svých tratí.

„Na sjezdovkách leží asi půl metru sněhu a podmínky jsou vynikající. V provozu chybí už jen horní část černé sjezdovky ve Svatém Petru, kterou chceme otevřít v nejbližších dnech. Návštěvníci si mohou zalyžovat na více než dvaceti kilometrech denně upravovaných tratí,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš.

RÁJ PRO LYŽAŘE. Na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně leží nyní asi půl metru sněhu. Aktuální informace o sněhových podmínkách a cenách skipasů najdete na www.skiareal.cz a www.gopass.cz.
Skipasy jako letenky. Čím dřív koupíš, tím levněji lyžuješ

Skiareál o víkendu zprovoznil oblíbené večerní lyžování na Hromovce.

„Začátek lyžařské sezóny jsme museli trochu posunout. Snažili jsme se na vánoční svátky udělat maximum, abychom mohli sjezdovky otevřít. Díky modernímu systému technického zasněžování se to podařilo a do Špindlu zavítaly tisíce lidí. I když zimě počasí moc nepřeje, nabízíme lyžařům parádní podmínky. Díky flexibilním skipasům a řízenému počtu návštěvníků v areálu i mnohem větší komfort a bezpečnost na sjezdovkách,“ podotkl Hroneš.

Novinka roku

Právě řízený počet lyžařů a proměnlivé ceny skipasů jsou novinkou největšího krkonošského střediska. Zájemci si mohou skipasy nakupovat on-line podobně jako letenky a platí, že čím dříve je koupí, tím jsou levnější. Jejich cena se navíc odvíjí také od obsazenosti areálu i podle počasí.

„V případě, že by k nám zavítalo více lyžařů a snowboardistů, než kapacita areálu přijme, jsme připraveni omezit prodej skipasů na pokladnách,“ dodal René Hroneš.

Místo davů ale zatím skiareál slibuje spíše volné sjezdovky a skipasy za výhodné ceny. Mezi vánočními svátky se cena jednodenního skipasu přehoupla kvůli náporu lidí přes 1000 korun. Nyní lze skipas pořídít za i za polovinu.

„Skipasy jsme kupovali osmého prosince, protože jsme věděli, že leden nabízí poloprázdné sjezdovky a kvalitní povrch sjezdovek dlouho vydrží. Konkrétní den lyžování jsme si vybrali podle ceny, na 21. ledna byla totiž cena jednodenního skipasu lákavých 450 korun. Skipasy už kupujeme jen dopředu na gopass.cz,“ přiznala Dáša z Vrchlabí.

V případě jakékoli změny je možné za symbolický poplatek vrátit kredit do GOPASS konta, a to dokonce i v den lyžování, a využít jej na nákup v jiném termínu. 

Ministryně pro místní rozvoj ČR Klára Dostálová.
Novela stavebního zákona: Obíhat budou papíry, ne lidé, vzkazuje ministryně