Garáž se nachází v těsné blízkosti rodinného domu. "Průzkumem hasiči na místě zjistili, že se jedná o požár dvojgaráže, která sice těsně navazuje na rodinný dům, ale není stavebně propojena. Požár se tedy do domu nerozšířil. Dům se podařilo uchránit," uvedla mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Podle jejích dalších slov hasiči vynesli z garáže dvě propanbutanové lahve a kanystr s benzinem. "Ani ty díky rychlému zásahu hasičů požár nestačil poškodit. Nikdo nebyl zraněn, škoda je předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun, příčina požáru je v šetření," dodala.

Informaci o požáru obdrželo Operační a informační středisko  HZS Jihočeského kraje v 16:07 hodin. K požáru na tř. Čsl. legií vyjely nejprve osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné. Jako posilové jednotky pak operační důstojníci k požáru vyslali z českobudějovické stanice velkoobjemovou cisternu a automobilový žebřík z českobudějovické stanice. Již v 16:44 hodin velitel zásahu hlásil, že požár je zcela uhašen.