"Z Žabovřesk byla povolána dobrovolná jednotka s dvěma cisternami. Při příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár traktoru s připojeným lisem na balíky slámy," doplnil mluvčí jihočeských profesionálních hasičů Vratislav Malý. "Traktor byl plně zasažen požárem, lis jen z části. Řidič traktoru byl mimo vozidlo a hasil přenosným hasicím přístrojem."

V Borovanech na Písecku shořel seník.
Požár seníku v Borovanech na Písecku si vyžádal téměř milionovou škodu

Z traktoru při požáru uniklo na 400 litrů nafty a 200 litrů hydraulického oleje, který se společně s naftou rozlil kolem traktoru a hořel na ploše zhruba 50 x 10 metrů. "Zemina kolem traktoru nebyla provozními kapalinami kontaminována, protože došlo k jejich vyhoření. Jednotka použila na lokalizaci a následnou likvidaci požáru dva vysokotlaké proudy, které byly následně kombinovány s těžkou pěnou. Zásah byl z důvodu silného zakouření veden v dýchací technice," přidal další podrobnosti mluvčí. "Pod kontrolu dostali hasiči požár zhruba 25 minut od nahlášení a úplnou likvidaci požáru nahlásili před osmou hodinou večer."

Traktor i lis byl po uhašení požáru zkontrolován termokamerou a předán řidiči s poučením o následné kontrole požářiště. Požárem došlo ke škodě 10 500 000 Kč a jeho příčina je v šetření.