"Shořel karavan, dvě osobní auta a dva přístřešky ke karavanům. Škoda je předběžně vyčíslená na 1,1 milionu korun," upřesnila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů s tím, že poškozená byla i další vozidla, k žádném zranění lidí ale nedošlo. Na místě zasahovali profesionálové z Milevska a další čtyři jednotky dobrovolných hasičů.

Kemp Radava 17. července 2021, necelý týden po požáru, který zničil 11 karavanů.
V kempu Radava, kde řádil oheň, se chystají změny

"Příčina požáru je v šetření, totéž platí i pro předešlý požár," doplnila mluvčí s tím, že teorie o tom, jestli byly požáry založené úmyslně, jsou v tuto chvíli spekulacemi.

Oheň z pondělí 12. na úterý 13. července předvedl svou ničivou sílu v kempu Radava u Orlické přehrady. Při požáru hasiči vyhlásili 3. stupeň požárního poplachu, zasahovalo 10 cisteren a 4 dopravní automobily.
Ze spánku ji probudilo praskání ohně. Místo kempu s karavany je jen spáleniště

K předchozímu požáru došlo v pondělí 12. července kolem 22. hodiny v noci. "Hasiči likvidovali požár jedenácti karavanů, jednoho obytného vozu značky Avia a osobního auta značky Škoda Yeti. Požár zasáhnul les na ploše přibližně 70 x 70 metrů," uvedla tehdy Vendula Matějů. Škoda byla předběžně vyčíslená na 1,5 milionu Kč, podařilo se uchránit majetek za dva miliony korun.