Termíny:Rodinná noc, 13. července, centrum města

Městský trh, 3. – 4. srpen, vnitřní město

Dunaj v plamenech, 10. srpen, okolí řeky Dunaje

Festival Krone, 16. – 18. srpen, centrum města

Víno a umění, 30. srpen – 1. září, Staré Město

Na své si přijdou příznivci mediálního umění i grilovaných žebírek, a to klidně v jednom okamžiku. Můžete si dokonce vybrat, zda se chcete cítit jako na pláži, nebo spíše být oslněni světlem reflektorů, odrážejících se na hladině řeky Dunaje. Vyberte si a vykročte s námi, nechte se nalákat do letního Lince.

Výstava „Höhenrausch“ nadchne mediálním uměnímRodinná zábava po střecháchZdroj: Archiv
Na střechách vnitřního města se bude v létě opět konat výstava „Höhenrausch“. Podél dřevěných lávek a v parkovacím podlaží budou návštěvníci provázeni skrze jednotlivá umělecká díla. Letos se v rámci tohoto projektu pokusí prosadit více než 40 mezinárodních umělců, to vše v duchu motta „Druhý břeh“.

Umění pod širým nebemZdroj: ArchivUmění pod širým nebem
Ihned po vstupu budou muset návštěvníci vyšplhat na vysoké schody, aby pocítili, co ve skutečnosti znamená překonávat překážky. Okružní jízda začne v OK Otevřeném kulturním domě, po strmých schodech se bude dále pokračovat ke zvonici kostela sv. Uršuly, ale také do prostor 200 let staré půdy. Dřevené lávky vedou dále cestu na střechu pasáže obchodního centra. Zde již zdálky pozdraví všechny účastníky ohromná silueta. Ze zbytků potopených lodí sestavil kubánský umělec Kcho  „Myslitele“ a přivezl jej ukázat návštěvníkům Lince.

Rodinná zábava po střechách
Jedinečný panoramatický výhled na město je při této výstavě zvlášť obdivuhodný a činí akci značně atraktivní. Skvělou doplňkovou aktivitou je bezesporu, společně s šedesát metrů vysokou vyhlídkovou věží, také loď do dalekého jezera.“Létající loď“ umělce Alexandra Ponomareva je symbolem odchodu na jiný břeh, na břeh fantazie. Vedle toho bude vystavěna také „Fontána“ Benjamina Bergmanna. Síť sestavená z trubic a potrubí zformuje moderní kašnu, která začne zcela nepředvídatelně tryskat – pro děti nebeská podívaná. www.hoehenrausch.at

O klaunech, akrobatech a rytířích
Udatní rytíři, handlíři a řemeslníci se starodávnými nástroji a zbraněmi promění centrum města Lince během Rytířského festivalu v sobotu 7.7. na malé středověké městečko. Hlavní náměstí se stane místem turnajů, což bude zcela jistě napínavá podívaná pro celou rodinu. Veselo bude také při pouličních show, která odstartuje ve čtvrtek 19. Července a potrvá do soboty 21. července. Mnoho pouličních umělců a bavičů z nejrůznějších zemí bude vystupovat v ulicích vnitřního města. Na tato působivá představení se již nyní těší malí i velcí návštěvníci města.

Požitek na Dunaji
Sedět na řece a pozorovat kolem plující lodě – to je jako opravdová dovolená, a toto je v Linci možné. Při dobrém jídle a osvěžujícím drinku ubíhá čas právě jako ve vlaku. V uplynulém období se břehy řeky rozvinuly do správného požitkové formy, kde si opravdu každý přijde na své.

Sedět blíže vodě, než na salonní lodi jménem Florentine, už vlastně ani nejde. Toto  oblíbené místo pro sklenku něčeho dobrého, party, kulturní představení a koncerty leží v přístavišti v Urfahru. Na palubě mohou návštěvníci odpočívat v plážových lehátkách, užívat si výhled na řeku a nasávat atmosféru města.

Požitek na DunajiZdroj: ArchivDrinky s výhledem
Na téže straně Dunaje to bude vřít také v Ars Electronica Center. V horním podlaží zve Cubus k výhledu a klasickým, stejně jako kreativním pokrmům. Ten nejkrásnější výhled na kulisu města si užijí všichni hladovci také v zámecké kavárně. A vskutku se tu mohou nasytit: vedle ručně připravovaných dezertů ke kávě se zde bude přes léto každý den také grilovat. Když budete mít štěstí a budou servírována čerstvá grilovaná žebírka s kukuřičnými klasy, budete se cítit skutečně jako na dovolené.

Brunch pod palmami
Prázdninovou náladu přinese také Sandburg přímo před Brucknerhausem, se svými palmami, lehátky a pískem určenými k odpočinku. Vedle nápojů a koktejlů obstará své hosty také jídelní vůz se zvláštní gastronomickou tvorbou. O několik metrů dál vábí již nyní Arcotel-Restaurant se svým útulným chill-out koutkem ve volné přírodě také na typickou rakouskou kuchyni. Tím se stal dalším oblíbeným podnikem pro gurmány na řece Dunaji.