Zdraví 13.3.2023 6 Jak jíst zdravě při drahotě a potřebujeme teplé jídlo? Ptali jsme se šéfkuchařů Teplý oběd v restauraci byl donedávna pro mnohé z nás něco zcela běžného. Češi jsou zkrátka…
Za jídlem 3.3.2023 Křupavá a měkká. Česneková hnízda nasytí na výletech i zahustí polévku Tento recept si zamilujete! Česneková hnízda jsou zvenčí příjemně křupavá a uvnitř měkoučká.…
Za jídlem 27.2.2023 Flexitariánů v Česku přibývá. Maso na talíři omezují kvůli etice i novým chutím Nenarodila se do rodiny vegetariánů ani mezi nimi nevyrostla, přesto už několik let svůj…
Kultura 10.2.2023 Masopust na talíři: Zkuste černou polévku, guláš nebo tradiční koblihy Masopust je nejveselejší svátek roku a slaví se také dobrým jídlem. Předci to měli dobře…
Za jídlem 3.2.2023 Posílí i zahřeje. Vietnamská polévka pho je ideální pro zimní odbobí Když jednou ochutnáte vietnamskou polévku pho, oblíbíte si ji. A teď je na ni ideální počasí.…
Zdraví 27.11.2022 10 Máte ji doma? Léčitel Mikolášek ženu uzdravil díky jedné obyčejné zelenině Jestli se snažíte jíst zdravě a neutratit za nákupy majlant, vyplatí se pořizovat českou sezónní…
Společnost 25.11.2022 Je to správná cesta? Aktivisté burcují veřejnost polévkou a kaší v galeriích Van Gogh od rajčat, Monet od kaše, Mona Lisa od šlehačky. Neobvyklé protesty klima-aktivistů budí…
Za jídlem 20.11.2022 Ideální rodinný oběd: Hokkaido omáčka s kuřecími kousky Dnes pro vás máme recept na zdravý oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Hlavní roli v tomto…
Deník v regionech 24.9.2022 7 Oběd v restauraci pod 150 korun? Z krajských měst už jen v Olomouci Naobědvat se a utratit při tom v restauraci do 150 korun? Ještě na začátku letošního roku to bylo…
Za jídlem 14.9.2022 Videorecept: Podívejte se, jak zavařit houby Houbaři nosí z lesů plné košíky. Teď však vyvstává otázka, co s houbami, které nepoužijete ihned…
Z okolí 4.7.2022 2 Od sousedů: Pracovní úraz českého dělníka v Rakousku K těžké pracovní nehodě došlo v pondělí dopoledne v okrese Freistadt, napsaly OÖN.
Čtenář reportér Poslat příspěvek 5.6.2022 2 Uvařte si jihočeskou kulajdu podle Martina Škody Do připravované online kuchařky, kterou Deník chystá na léto, zaslal recept také Martin Škoda,…
Českobudějovicko 4.6.2022 7 9 Tipy na dobrá budějcká bistra: Polévku můžete sníst i s kelímkem Polévku v kelímku, který také sníte, nudle po thajsku nebo klasický bramborák či ovocný dortík s…
Zdraví 2.5.2022 2 Zázračná houbička: Shitake nejen chutná, ale umí i léčit Než se roztrhne pytel s jarními bylinkami, stojí za to dát prostor i exotickým houbám. Shitake se…
Českobudějovicko 4.3.2022 8 10 Tržba za polévku pomůže uprchlíkům z Ukrajiny Ukrajinku překvapilo, jak moc jsou Jihočeši ochotní pomoci její rodné zemi. Vedle prodejny…
Za jídlem 27.2.2022 I ovesné vločky lze ale proměnit v gastronomické nebe Využití ovesných vloček v kuchyni je opravdu hodně široké. Fantazii se meze nekladou. A ve…
Za jídlem 12.2.2022 17 Víno, prase, zpěv... aneb Zabijačka u Sedmerů Se zabijačkou se to má trochu jako se svatbou – buď je ve vaší režii, nebo vás na ni musí někdo…
Za jídlem 11.2.2022 11 Jak snídají lidé v různých částech světa? Kaviár, palačinky, rybí tuk i rýže Snídaně je základ dne, říká se. A platí to po celém světě. Ať jde o sladkou či slanou variantu,…
Za jídlem 23.1.2022 Plzeňský, csángó, nebo s haluškami? Šest zábavných faktů o guláši Klasika nad klasiky – guláš je v našich končinách už po dvě staletí neodmyslitelnou součástí…
Za jídlem 5.12.2021 Krémová bramboračka s liškami. Recept, který zahřeje a nasytí Vypadá skvěle, ještě lépe chutná. Vyzkoušejte polévku, která nasytí a v chladném období i vnitřně…
30 rostlinných receptů 17.11.2021 4 Vládci zimní kuchyně. Vyzkoušejte recepty plné vitaminů Brambory, řepa, zelí… Suroviny, které dodávají pokrmům specifickou chuť a zároveň zajišťují…
30 rostlinných receptů 4.11.2021 6 Vydatně, zdravě, levně. Polévka podporuje trávení, poctivý vývar léčí Naši předci jedli polévku každý den. Často i k snídani. Bylo to totiž levné, zároveň však vydatné…
Českobudějovicko 30.8.2021 40 Budějovice změnily Krajinskou v obývák, zněla muzika a voněly dobroty Další ročník akce Město lidem, lidé městu nalákal do centra jihočeské metropole početné příznivce…
Zdraví 23.7.2021 5 Nebezpečné popáleniny: Je to ohlušující a dlouhotrvající bolest, říká lékař Opařeniny jsou u batolat a malých dětí jednou z nejčastějších nehod v domácnostech. Stačí malá…
Módní trendy 2.6.2021 6 Babičky měly pravdu, polévka je grunt Zařadit polévky do jídelníčku se vyplatí! Jejich pozitivní vliv na náš organismus je obrovský.
Za jídlem 16.5.2021 Sytě zelená polévka z medvědího česneku: recept, který nadchne svou chutí Sezona sběru medvědího česneku pomalu končí, ale vynikající polévku si ještě stihnete uvařit.
Českobudějovicko 21.4.2021 Filharmonici dostali při očkování přednost, sousedé řeší i stavění májky Přinášíme několik aktuálních informací z pondělního tisku Horních Rakous a Dolního Bavorska.
Čtenář reportér Poslat příspěvek 24.3.2021 5 Diecézní Charita zřídila dočasné zázemí pro lidi bez domova Lidé bez domova mohou nyní msíto Domu sv. Pavla, kde se vyskytl covid-19, přespat na adrese…
Vaříme zdravě 19.3.2021 Krásně zelená polévka? Využijte medvědí česnek Období růstu medvědího česneku se opět blíží! Využijte jarních týdnů, kdy je možné tuto bylinu s…
Vaříme zdravě 15.3.2021 Krémová polévka z pečeného česneku Česnek je v kuchyni velmi oblíbeným kořením. Kromě výhody výrazné chutě je oblíben i pro své…
Za jídlem 12.3.2021 Krémová polévka z mrkve. Skvěle zahřeje i zasytí V chladnějších dnech zaručeně prohřeje a zasytí krémová polévka z pečené mrkve se zázvorem. K…
Zajímavosti 28.1.2021 ZAJÍMAVOST: Tukožroutská polévka vám přinese leda tak nadýmání Se začátkem roku se spousta lidí rozhodla, že shodí nějaké to kilo navíc. Jestli se jim to podaří…
Za jídlem 24.1.2021 5 Veganský životní styl je filozofie, za kterou se vydává čím dál víc Čechů /RECEPTY/ Začněte nový rok odlehčeně. Inspirovat se můžete ve veganské kuchyni. Je nejen zdravá,…
Za jídlem 21.1.2021 Polévka z červené řepy: díky smetaně a jablku se stane nezaměnitelnou lahůdkou Krémová polévka z červené řepy, zjemněná jablkem a smetanou patří mezi oblíbené recepty…
Za jídlem 17.1.2021 Chutné a rychlé. Domácí nudličky dají polévce nezaměnitelnou chuť Nudle do polévky. Můžete je koupit v obchodě, ušetří vám práci. Pokud však ochutnáte domácí nudle…
Jídelníček a recepty 12.1.2021 JÍDELNÍČEK: To se to hubne, když můžete jíst čokoládové müsli! /11. DEN/ Další desítku našich hubnoucích dnů začnete banánem s čokoládovým müsli. K obědu vás…
Rady odborníků 8.1.2021 3 RADA: Jak sestavit vyvážený oběd, který pomůže s hubnutím? /7. DEN/ Oběd je velmi důležitá součást jídelníčku. Teď během času koronaviru, který zavírá a…
Jídelníček a recepty 2.1.2021 JÍDELNÍČEK: K obědu si dejte rybu s jogurtovým dipem /1. DEN/ Den začněte míchanými vejci, k obědu si pochutnejte na plátku lososa s brambory a večer…
Za jídlem 4.11.2020 5 Červená řepa má v kuchyni široká využití. Vyzkoušejte muffiny nebo pomazánku Červená řepa má širokou škálu kulinářského využití jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Připravte…
Za jídlem 28.10.2020 9 Rajčata v kuchyni: s voňavým pokladem se dají dělat divy Vůně rajčat je nezaměnitelná a výborně chutnají. Užijte si je naplno třeba s našimi výtečnými…
Za jídlem 30.9.2020 4 Netradiční recepty z dýně: zazářit lze s pomazánkou, polévkou i bábovkou Sezona dýní je v plném proudu. Hokaido, máslové, špagetové i muškátové – ze všech se dá připravit…
Za jídlem 2.8.2020 4 Špagety nebo palačinky. Přinášíme recepty na nejlepší prázdninová jídla pro děti Vařit pro děti nebývá zrovna jednoduché. Bývají velmi vybíravé a trefit se do jejich apetitu je…
Za jídlem 18.7.2020 5 Recepty do plavek: pochutnat si lze i bez výčitek, a není to žádná věda Plavková sezona je tu. Pokud nejste spokojeni se svou postavou, necítíte se dobře, existuje…
Za jídlem 2.7.2020 13 Jídlo v „závodce“ boduje. Je levné a většinou kvalitní, ukázal průzkum Závodní stravování se mezi zaměstnanci těší velké oblibě. Vyplatí se, obědy jsou většinou levné a…
Za jídlem 28.5.2020 6 Je tu období chřestu: Jak na recepty s křehkým pokladem? Odstartovala letošní chřestová sezona a vy si říkáte, jak s křehkým pokladem naložit. Jako…
Za jídlem 17.5.2020 5 Pomazánka, polévka i závitky. S kopřivami se v kuchyni dají dělat zázraky V jarním jídelníčku by neměla chybět ani tradiční bylinka , a to kopřiva. Vyskytuje se na mnoha…
Za jídlem 14.5.2020 5 Jarní recepty: budete se po nich cítit lehce a ještě si pochutnáte K nynějším jarnímu období patří také patří pokrmy, po kterých se budete cítit lehce. Inspirujte…
Za jídlem 5.5.2020 15 Tajemství polévky Boršč: od zkaženého masa s červy až do tuby ve vesmíru Jeden by řekl: Co na té řepě se zelím všichni vidí? Jenže, jak zdůrazňuje časopis Gurmet, boršč…
Za jídlem 10.4.2020 3 Špenátové řezy nebo cibulačka. Zkuste na Velký pátek tradiční recepty z Šumavy Na Velký pátek se držel půst. V některých krajích se toto pravidlo dodržovalo velmi striktně.…
Zdraví 28.3.2020 7 Vysoký krevní tlak se může objevit i u dětí. Bývá předzvěstí vážnější nemoci Vysoký krevní tlak nemusí trápit jen starší lidi, kteří žili nezdravě. Jak zjistila paní Adéla,…