Vyškovský deník 16.6.2022 1 Strava v porodnicích na jihu Moravy: ve Vyškově na ni dohlíží specialisté Především kritická slova se snesla na kvalitu jídla, které dostávají matky po porodu v nemocnici…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 8.6.2022 Oběd hotový za pár minut: Červené curry s kuřecím masem a zeleninou Chcete něco chutného, ale co bude uvařené za chvíli? Přesně toto je dnešní recept, do 20 minut…
Deník.cz 5.6.2022 Syrová psí hostina? BARF je alchymie, neobejde se bez zkušeností i mrazáku Pařátek, stažená kachní hlava, plovák, žebro, syrové ryby i s očima. To, co chovatelka Jana…
Deník.cz 4.6.2022 9 Kuchař v šortkách? Tak to odjíždím, říká Šmerda, který vařil prezidentům i králi Odmalička se pohyboval v kuchyni, vyrostl v rodině cukrářů a kuchařů, vařil pro prezidenty i…
Deník.cz 28.5.2022 10 Fantastický přípravek. Hnojivo z kvasnic ocení balkonové i pokojové rostliny Máte v lednici přebytečné kvasnice, které už nehodláte použít? Nevyhazujte je. Dá se z nich…
Deník.cz 28.5.2022 12 Vsadili na atraktivní design. Firma z Vysočiny učí lidi pěstovat jídlo Vysočinská firma Plastia vrací lidi k pěstitelství. Známý výrobce samozavlažovacích nádob,…
Deník.cz 26.5.2022 10 Chutná a je zdravá. Mrkev se hodí do sladkých i slaných receptů Může to být úplně čerstvá jarní karotka i poslední kousky podzimní sklizně velkých mrkví…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 24.5.2022 Recept na těstoviny s kuřecím masem. Pokrm ochutí sýrová omáčka i zelenina Těstoviny, v našem případě penne, se hodí k obědu i k večeři. Díky masu, zelenině a sýrové omáčce…
Deník.cz 22.5.2022 4 Rekordní drahota? Lidé začínají pěstovat zeleninu i ve městech Dva roky pandemie a následná rekordní drahota nasměrovaly mnohé Čechy zpět k záhonům. Dokonce i…
Brněnský deník 20.5.2022 12 2 Zeleninomat prodává 24 hodin denně, v Brně jej chtějí na třech místech. Víme kde /FOTO/ S originálním nápadem prodeje čerstvé zeleniny od místních farmářů přišel Petr Grünwald z…
Deník.cz 19.5.2022 9 Jak obohatit zahradu? Vyvýšené záhony mají své výhody i nevýhody Pěstování na vyvýšených záhonech má tisíciletou historii. V našich končinách byly pěkně ohrazené…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 17.5.2022 4 Japonské miso dokáže v kuchyni opravdové divy. Vyzkoušejte osvědčené recepty Pokud vás někdy při vaření pronásleduje pocit, že jídlu „něco“ chybí, vsaďte vařečku na to, že je…
Deník.cz 16.5.2022 15 Jak se dá kouzlit na zahradě s letničkami? Inspirujte se Můžeme z nich tvořit překrásné záhony, oblíbené jsou především pestré směsi různých druhů.…
Deník.cz 11.5.2022 V Keni si spletli leteckou bombu se zeleninou. Naštěstí zasáhla policie Plné ruce práce měla v posledních dnech policie v Keni. A to se vskutku kuriózními situacemi. Ve…
Deník.cz 9.5.2022 7 Míla Hilgertová vsadila na květinovou farmu. Se stovkami druhů slaví úspěch Klasické růže, kaly nebo lilie, které k nám přiletěly z druhého konce světa, v zahradnictví Kytky…
Deník.cz 5.5.2022 6 Každá kapka dobrá. Zahradu od sucha uchrání chytré zalévání Že rostliny potřebují vláhu, je každému zahrádkáři jasné. Víte však, kolik zálivky potřebuje…
Deník.cz 30.4.2022 23 Pěstitelé brzy začnou s prodejem první úrody. Popularita bedýnek stoupla Zeleninové bedýnky jsou stále oblíbenější. Lidé je nakupují proto, že je nebaví chodit do obchodu…
Liberecký deník 29.4.2022 23 Pěstitelé brzy začnou s prodejem první úrody. Popularita bedýnek stoupla Zeleninové bedýnky jsou stále oblíbenější i na Liberecku. Lidé je nakupují proto, že je nebaví…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 28.4.2022 13 Máte rádi salát a nemáte zahrádku? Stačí balkon nebo malá terasa Není nic jednoduššího, jak si jej vypěstovat doma. Nemusíte mít velký prostor. Stačí balkon,…
Deník.cz 24.4.2022 21 Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu Přestože do gastronomického byznysu vstoupil Vojtěch Václavík v náročné době, jeho podniky dnes…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 24.4.2022 13 Máte rádi salát a nemáte zahrádku? Stačí balkon nebo malá terasa Není nic jednoduššího, jak si jej vypěstovat doma. Nemusíte mít velký prostor. Stačí balkon,…
Chrudimský deník 23.4.2022 Drahota v kuchyni? Na nás si nepřijde! Vepřové nožičky překvapí /ROMČINA ÚSPORNÁ KUCHAŘKA, 1. DÍL/ Při pohledu na některé kulinářské televizní programy se mnohým…
Deník.cz 23.4.2022 Drahota v kuchyni? Na nás si nepřijde. Vepřové nožky z úsporné kuchařky překvapí /ROMČINA ÚSPORNÁ KUCHAŘKA/ Při pohledu na některé kulinářské televizní programy se mnohým ženám v…
Deník.cz 20.4.2022 VIDEO: Patří chřest do ledničky? A jak poznat kvalitní kus? Pěstitel radí Sezona českého chřestu začala. Oblíbená pochoutka – dříve označovaná za buržoazní zeleninu – se…
Deník.cz 13.4.2022 33 Kilo mrkve za pět korun. Oblíbený samosběr zeleniny u Olomouce bude i letos Mrkev ne za čtyři, ale nejspíše za pět korun. Kilo, ne kus. Ani vzhledem k prudkému zdražování…
Olomoucký deník 13.4.2022 33 Samosběr zeleniny u Olomouce bude! Za pár korun, vylepšený a s novinkami Mrkev ne za čtyři, ale nejspíše za pět korun. Kilo, ne kus. Ani vzhledem k prudkému zdražování…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 10.4.2022 Recept na salát s kuřecím prsem. Je vydatný a překvapí chutí Takový salát může být i zajímavým a vydatným jídlem. Salát a zelenina jako odlehčení, maso jako…
Mostecký deník 25.3.2022 9 Na 2. náměstí v Mostě bude poprvé trh. Očekává se oživení liduprázdné zóny /FOTO/ Sazenice a pak domácí zelenina a ovoce. V sobotu 26. března ráno přijedou k zavřenému…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 24.3.2022 39 OBRAZEM: Roste zelenina v supermarketu? aneb Jak si páni kluci sadili mrkvičku Venku už je krásné jarní počasí a i děti v mateřské škole MiniSvět už přesouvají své aktivity ven…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 23.3.2022 3 Velká solidarita. Lidé vozí pomoc uprchlíkům do zámku v Bystrém. Co je potřeba? V těchto dnech se naplnila kapacita zámku Bystré. Bylo v něm ubytováno 105 lidí z Ukrajiny, z…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 23.3.2022 Jak na vepřové špízy s pečenými bramborami a majonézou Masu v kombinaci se zeleninou na jedné špejli neodoláte. Grilované nebo pečené, určitě si…
Deník.cz 18.3.2022 12 Olla? Olala? Prastarý pěstitelský hit ušetří vodu i čas S vodou bojuje téměř každý zahradník, pěstitel a zahrádkář. Zalévání totiž představuje alfu a…
Hradecký deník 15.3.2022 16 1 Jarní práce na polích se rozjíždí, zemědělcům však chybí Ukrajinci /FOTOGALERIE/ Jarní práce, tedy klíčový čas v zemědělství komplikuje v mnoha firmách to, že z…
Chrudimský deník 15.3.2022 12 Pěstuje i mochyně a kiwano. Odpočinu si v hrobě, říká farmářka Simona z Částkova /PŘÍBĚH/ Městys Žumberk má dvě místní části, jsou to Prostějov a Částkov. Právě v Částkově, malé…
Deník.cz 15.3.2022 16 Jarní práce na polích se rozjíždějí. Chybí ale zaměstnanci z Ukrajiny Jarní práce, tedy klíčový čas v zemědělství komplikuje v mnoha firmách to, že z Ukrajiny kvůli…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 12.3.2022 Vepřová panenka. Rychlý oběd, který si dá každý rád Vepřová panenka s hranolky a zeleninou na másle umí zpříjemnit den.
Pardubický deník 20.2.2022 15 3 Komunitní zahrada u ČSOB končí. Ještě letos se zde začne stavět Epiq Pardubice /VIZUALIZACE/ Komunitní zahrada přímo v centru krajského města vznikla před rokem. Na Masarykově…
Deník.cz 15.2.2022 6 Povzbuzuje libido. Vedli válku o jeho původ. Šest faktů o hummusu Rozemletá cizrna, sezamová pasta tahini, citronová šťáva a česnek. Jednoduchá, a přitom…
Deník.cz 11.2.2022 7 Hit roku 2022: Microgreens chutnají dětem i dospělým Superpotravina s vysokým obsahem živin a škálou lahodných chutí, jejíž pěstování zvládne každý…
Deník.cz 31.1.2022 5 Na zvýšený cholesterol pomohou jednoduché a chutné recepty Zvýšenou hladinu celkového cholesterolu má až 75 % české populace. Jestliže laboratorní rozbor…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 29.1.2022 Jak udělat salát Caesar s kuřecím masem: Tu pravou chuť dá receptu dresink Kombinace zeleniny a masa potěší jako svačinka i jako hlavní chod. Příprava salátu je snadná a…
Českobudějovicko 19.1.2022 30 5 Tradiční bufet na budějovickém náměstí ožil, jen sekanou vystřídala zelenina Bambus, to je nové jméno pro bufet na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. O…
Deník.cz 18.1.2022 13 Kdo nefermentuje, není Čech. Velký hit zvládne (skoro) každý Fermentování nebo kvašení nejsou žádnou novinkou. Kysané zelí nebo kvašáky byly součástí tradiční…
Deník.cz 6.1.2022 Oběd jako z restaurace: Karaage Rice Bowl Co tak skloubit dva gastronomické trendy v jednom pokrmu? Zkuste Karaage Rice Bowl, japonskou…
Deník.cz 23.12.2021 7 Důležité není jen to, co sníme, ale také kdy to sníme, upozorňuje Eva Cikrytová Vánoce jako symbol přejídání? Ne pro všechny. „Vánoce u nás nejsou o jídle, s výjimkou cukroví,“…
Teplický deník 15.12.2021 8 Ovoce, zelenina, góly. Suchý je krupskou hvězdičkou i přes podzimní týmovou bídu I když fotbalisté Krupky na podzim nepatřili do špičky krajského přeboru, můžou se pochlubit…
Deník.cz 14.12.2021 10 Muž propadl fermentaci. Vytvořil jedinečnou omáčku ze zkvašených rajčat Šťavnatá rajčata přímo ze zahrady měl odmalička nejraději. V sezoně, kdy dozrávala, se postavil k…
Břeclavský deník 8.12.2021 10 Břeclavan propadl fermentaci. Vytvořil jedinečnou omáčku ze zkvašených rajčat Šťavnatá rajčata přímo ze zahrady měl odmalička nejraději. V sezoně, kdy dozrávala, se postavil k…
Deník.cz 4.12.2021 DENÍK PRO DOBROU NÁLADU Rybí hostina nejen o Vánocích Sladkovodní ryby byly od středověku jedním z klíčových pilířů české kuchyně. Bohužel, během 20. století popularita sumců, okounů, línů, štik či kaprů…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 2.12.2021 5 Umění i fantazie v carvingu. Kouzlení s ovocem a zeleninou si studenti užívali Ve dnech 22. – 23. listopadu se konal v naší škole kurz vyřezávání zeleniny a ovoce. Lektor kurzu…