Předchozí
1 z 17
Další

Jaroslav Svěcený zahraje hudbu otce argentického tanga

Virtuóz Jaroslav SvěcenýVirtuos Jaroslav SvěcenýZdroj: Martin Kubišta

Houslový virtuos Jaroslav Svěcený přijede koncertovat do Týna nad Vltavou v pátek 15. dubna. Koncert Ve znamení tanga si poslechnete v 19 h v Sokolovně. Uslyšíte jižanské rytmy a hudbu argentinského otce hudebního stylu tango nuevo Astora Piazzolly a dalších skladatelů. Spolu s Jaroslavem Svěceným vystoupí akordeonista Ladislav Horák. Vstupné 380 Kč.

Velikonoční program v Temelíně

Infocentrum JE Temelín nachystalo programInfocentrum JE Temelín nachystalo programZdroj: archiv Deníku

V Temelíně si užijete velikonoční program Velikonce s Joulinkou, který začíná ve čtvrtek 14. dubna a potrvá do pondělí 18. dubna. Budete se moci vydat do parku na pohádkovou procházku, kde budete sbírat razítka za splněné úkoly a nakonec dostanete sladkou odměnu. Infocentrum bude otevřeno denně od 9 do 16 h. Vstupné na akci je zdarma. Můžete si prohlédnout i samotné infocentrum a absolvujete virtuální prohlídku temelínské elektrárny tzv. ReakTour, díky níž se podíváte do nejzajímavějších a nejstřeženějších míst elektrárny. Nasadíte si speciální brýle, díky nímž se dostanete nad jaderný reaktor, do chladicí věže nebo velína temelínské jaderné elektrárny.

Velikonoční koncert s YMCOU

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Josef Böhm

Nenechte si ujít velikonoční koncert pěveckého sboru YMCA Jakoubek, který si poslechnete v neděli 17. dubna v Kapli Sv. Máří Magdalény v Jindřichově Hradci. Koncert začíná v 17 h.

Jihočeské divadlo zahraje Requiem

Klášterním kostele Obětování Panny Marie na Piaristickém náměstí.Klášterním kostele Obětování Panny Marie na Piaristickém náměstí.Zdroj: Deník/Lenka Pospíšilová

Nenechte si ujít Velikonoční koncert Jihočeského divadla. Ten uslyšíte v pátek 15. dubna v českobudějovickém klášterním kostele Obětování Panny Marie na Piaristickém náměstí. Těšte se na hudební dílo Messa da Requiem od Guiseppe Verdiho, velkolepé emotivní vystoupení se sólisty, velkým sborem a orchestrem. Sólo zazpívá sopranistka Jana Šrejma Kačírková, uslyšíte alt Šárky Hrbáčkové, tenor Paola Lardizzone a bas Jurije Kruglova. Taktovky se chopí David Švec, nový šéfdirigent Jihočeského divadla. Koncert začíná v 19.30 h. Základní vstupné je 260 korun.

Velikonce na Doudlebsku

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Stanislav Hubáček

Až do 18. dubna můžete v Jihočeském muzeu navštívit výstavu Velikonoce na Doudlebsku. Zjistíte, jak se v tomto regionu slavily a prožívaly svátky jara. Dozvíte se o pouti o páté postní neděli, seznámíte se s pečivem římovské podkovy a uvidíte doudlebského berana z lískových prutů. Těšit se můžete na tvorbu lidové umělkyně Marie Husarové z Křemže. Ve výstavním sále se pak bude konat doprovodný program s ukázkou lidové tvorby. V pátek 15. dubna se budou motat velkopáteční nitky, které slouží k ochraně a nosí štěstí. Workshop povedou Jitka Scheinpflugová, Jitka Sovová, Dana Vařilová.

Pátrejte po obřích kraslicích. Během pomůžete Edvínkovi

Kraslice můžete hledat v Hluboké nad VltavouKraslice můžete hledat v Hluboké nad VltavouZdroj: Deník/Lenka Pospíšilová
Hluboká nad Vltavou – Od pátku 15. dubna se můžete vypravovat hledat obří asi 700kilové kraslice na Velikonoční stezku v Hluboké nad Vltavou a jejím okolí. Akce tradičně otevírá hlavní turistickou sezonu. Kraslice pomalované akademickými malíři, ale i dětmi ze základní školy jsou letos rozmístěny do tří tras, po nichž se můžete vydat vejce hledat a zároveň poznávat krásy Hluboké nad Vltavou. Mapu s umístěním vajec získáte v Knihkupectví Olgy Trčkové. Také si můžete zahrát rodinnou hru a vyplňovat po cestě křížovku díky indiciím na kraslicích. Každoročně je součástí akce také charitativní běh pro člověka s hendikepem. Letos běžci pomohou malému Edvínkovi, který od narození trpí spastickou kvadruparézou a epilepsií. Poběží se v pátek 15. dubna. Registrujte se od 9 h.

Velikonoční prohlídky Kvítkova Dvora

Kíítkův dvůr u krumlovského zámku otevřel své brányKíítkův dvůr u krumlovského zámku otevřel své brányZdroj: Deník/Zuzana Kyselová

Na komentované prohlídky Kvítkova Dvora se můžete o Velikonocích vypravit v pátek 15. dubna, v neděli 17. dubna a v pondělí 18. dubna od 14 h. Nahlédnete do historických prostor a malovaného sálu s jedinečnou akustikou. Vstupné 100 Kč, senioři a studenti 50 Kč, děti zdarma. Ve Kvítkově Dvoře si můžete poslechnout také velikonoční koncerty. Na Bílou sobotu v 16 h vystoupí profesorky českobudějovické Konzervatoře - varnahistka Marie Zahrádková a na flétnu Petra Karpíšková. Uslyšíte skladby velikánů barokní hudby Bacha, Händla a Telemanna. V neděli a v pondělí 17. a 18. dubna vás v 16 h čekají árie z kantát Bacha, Händla a Mozarta. Těšte se na soprán Aleny Máčové a Sylvie Sedlecké a tenor Tomáše Kočana. Na varhany je doprovodí Leo Schwarz. Vstupenky na koncerty stojí 290 Kč, k dostání budou v Infocentru Český Krumlov v předprodeji nebo na místě. 

Řemeslný jarmark na zámku

Velikonoční trhy.Velikonoční trhy.Zdroj: Deník/Jiří Louda

Od Velkého pátku do Velikonočního pondělí můžete zajít na řemeslný jarmark na I. Zámecké nádvoří. Najdete na něm velikonoční dekorace, řemeslné výrobky i dobroty k snědku.

Velikonoční dílnička na prázdniny

Pletení pomlázkyPletení pomlázkyZdroj: Deník/Petr Koudelka

Dům dětí a mládeže zve na tvůrčí dílnu o velikonočních prázdninách. Děti mohou přijít ve čtvrtek 14. dubna od 8.30 do 13 h. S sebou jim zabalte vyfouklá vajíčka a vrbové proutky. Naučí se plést pomlázku, vyrábět velikonoční věneček a zdobit vajíčka. Vyrobí také Moranu, kterou pak účastníci společně utopí v řece a rozloučí se tak se zimou. Vstupné 100 korun. Registrujte se na mailu reditel@ddmck.cz.

Velikonoční jízda s párou

Jízda s párouJízda s párouZdroj: Jan Šenkýř

Vypravte se s Jindřichohradeckými úzkokolejkami v sobotu 16. dubna na velikonoční jízdu. Parní lokomotiva vás odveze do České Kanady do Hůrek. Vlak vyjíždí v 10.39 h a v cíli bude ve 12.50 h. Tam vás čeká občerstvení, program pro děti, hledání čokoládových vajíček, pletení pomlázek a zdobení kraslic či malování dětem na obličej. Zpátky se vyjíždí 15.37 h. Doma budete v 17.12 h.

Velikonoční program ve Volarech

Zdobení vajecZdobení vajecZdroj: Deník/Petra Poláková-Uvírová

Až do neděle 17. dubna můžete ve Volarech vítat jaro a zdobit tradiční tzv. Vajíčkovník. Přineste si své doma nazdobené vajíčko, které pověsíte na strom na volarském náměstí. V neděli 17. dubna v 15 h budete na volarském náměstí malovat vejce. Od 15 h se mohou vaše děti zapojit do velikonočních dílniček. Malovat se bude také na velké betonové kraslice.

Velikonoční trhy v Blatné

Vellikonoční trhy.Vellikonoční trhy.Zdroj: Deník/Jiří Louda

Nenechte si ujít velikonoční trhy na zámku Blatná, kde si v sobotu a v neděli 16. a 17. dubna od 10 do 17 h připomenete tradice. 

Výročí s kapelou No Name

Koncert No NameKoncert No NameZdroj: Deník/Michal Bílek

Město Jindřichův Hradec oslaví výročí 800 let s kapelou No Name a hosty. Vystoupí v sobotu 16. dubna od 20 h v KD Jitka. Vstupenky v předprodeji stojí 390 Kč, na místě 450 Kč.

Zajděte za mláďátky

Mládě plameňáka růžového. Ilustrační foto.Mládě plameňáka růžového. Ilustrační foto.Zdroj: Michaela Jerhotová

Přijďte se podívat na nová mláďata do hlubocké zoo. V sobotu 16. dubna vás bude čekat od 13 h komentovaná krmení, dílny, hnízdo sladkostí i zábava pro rodiny s dětmi.

Odemykání Vltavy

Odemykání VltavyOdemykání VltavyZdroj: Deník/Zuzana Gabajová

O víkendu 16. a 17. dubna budou v Českém Krumlově odemykat Vltavu. Účastníci splují řeku z krumlovského kempu U Trojice do Zlaté Koruny. Trasa bude dlouhá 12 km a potrvá ji sjet 2 až 3 hodiny plavby. Akce se mohou účastnit také rodiny s dětmi, před cílem bude retardérová propusť u Zlatokorunského jezu. V kempu se budou scházet od 10 h. V 11 h odemkne Hastrman řeku. Na startu je bude čekat živá hudba a občerstvení, to bude k dostání také po cestě v kiosku u Milana a v cíli v kempu Zlatá Koruna.

Velikonoční putování pro rodiče s dětmi

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Deník/Hynek Dlouhý

Církev bratrská Elim Strakonice pořádá v neděli 17. dubna tzv. Velikonoční putování pro rodiče s dětmi. To se uskuteční od 14 h v Podskalí mezi Zavadilkou a Pirátskou lodí. Na cestě budou účastníky čekat stanoviště s velikonočními tématy. Na konci přijde překvapení. V 15.30 h můžete zajít na netradiční velikonoční bohoslužbu s tématem Naděje v temnotě s hudebním doprovodem.

Velikonoce v Třeboni

Písničkář Václav KoubekPísničkář Václav KoubekZdroj: Deník/Zdeněk Hejduk

V Třeboni si vyberete z velikonočního programu už od čtvrtku 14. dubna. Hned ve čtvrtek si děti užijí od 8 do 12.30 h v Domě dětí mládeže velikonoční tvoření v dílničkách. Ve 20 h vystoupí v Tunel Music Baru písničkář a harmonikář Václav Koubek. V pátek 15. dubna se můžete řešit na cykloexkurzi Vitorazskem ve stopách minulosti. Vyjíždí se v 8.45 h od železniční stanice z Nové Vsi nad Lužnicí. Na cestu za Velikonočním zajíčkem se děti vypraví v sobotu 16. dubna v 11 h na Louce u Zlaté stoky.

O Velikonocích můžete v Třeboni také vyrážet na expozice a prohlídky. Od pátku 15. dubna začíná v třeboňském zámku tradiční květinová výstava s amarylis. Tentokrát bude výstava neobvyklá, doplní ji totiž exotická káva a čokoláda. Navštívit ji můžete denně od 9 do 16.30 h až do 24. dubna. Od 15. dubna také zajděte na výstavu Leonardo a Leonardium v zámecké lékárně, a to denně od 9 do 17 h. Tamtéž také najdete expozici malířky Ireny Kovářové Země poká blahem. Otevřeno je denně od 9 do 19 h. Dům Štěpánka Netolického zve od čtvrtku 14. dubna do neděle 17. dubna na výstavu Silva Artis, na níž najdete obrazy, které spojuje téma les. Prohlédnete si je od 10 do 12 a od 13 do 17 h. Od čtvrtku 14 do neděle 17. dubna si v Domě přírody Třeboňska prohlédnete mezi 10. a 12. h a 13. a 17. h expozici Krajina a lidé. Třeboň v marcipánu, expozici z dějin města Třeboně, poznáte od 9 do 19 h. Na prohlídku Schwarzenberské hrobky mezi čtvrtkem 14. a pondělkem 18. dubna vyrazíte mezi 10. a 15.30. h. Na věž staré radnice od čtvrtku 14. dubna do pondělí 18. dubna vystoupáte od 9 do 12 a od 13 do 17 h. Pivovar Regent zve v těchto dnech na prohlídky pivovaru ve 13, 15 a 17 h. O Velikonocích navštívíte Záchranou stanici zvířat mezi 10. a 16. h.

V Třeboni vás čeká zážitek v podobě velikonočního hrkání. Hrkat se bude na Zelený čtvrtek v 19.30 h, na Velký pátek v 9, 12 a 15 h uvidíte velikonoční hrkání a průvod s křížem. Hrkat se pak bude ještě v 19.30 h. Podívat se zajděte i na Bílou sobotu. V 9 a ve 12 h bude součástí hrkání průvod s kadidelnicemi.