Vycházka krajinářským parkem

Vydat se po středně náročné stezce o dvanácti zastaveních můžete krajinářským parkem Terčino údolí. Dlouhá je přibližně 7 km, ale délka trasy se dá kdykoliv po cestě zkrátit. Seznámíte se zde s ranou krajinářskou tvorbou na panství Buqoyů z Nových Hradů. Park vznikl úpravou krajiny v údolí řeky Stropnice. V polovině 19. století tak zde vznikl park ve stylu anglického romantismu. Státní přírodní rezervací byl park vyhlášen roku 1949, národní přírodní památkou v roce 1992. Najdou se zde chráněné rostliny, populace ptáků a staré stromy. Oblíbenou atrakcí je vodopád.

Dozvíte se vše o masových vrazích

Andrej Drbohlav, autor knižních bestsellerů o psychologii masových a sériových vrahů, navazuje na úspěšné přednáškové turné a tentokrát přednáškou Psychologie masových vrahů. Přednášku můžete sledovat online od pátku 13. listopadu do pondělí 16. listopadu na facebookové události Online přednáška Psychologie masových vrahů. Poví vám o temnotě v duši vrahů, často produktů nemocné společnosti. Jak myslí a jak žijí, čím jsou motivovaní i jak se vyvíjejí od dětského věku, se dozvíte vždy v 17 h. Zaplatíte od 250 Kč.

Začněte sobotu s jógou

Tzv. Porce jógy navíc vás čeká v sobotu 14. listopadu v 8 h online na stejnojmenné facebookové události. Sobotní den začnete s nutriční terapeutkou Andreou Mokrejšovou, která je zároveň autorkou projektu Fitfab strong. Z tohoto jejího online fitness programu dostanete ochutnávku. Těšte se na Vinyasa jógu, která protáhne a posílí tělo.