Předchozí
1 z 15
Další

Sezona plesů začala, tady se tančí…

Mediální ples v českobudějovickém MetropoluIlustrační foto.Zdroj: Deník/Jaroslav Sýbek

Nové Hrady - V historických prostorách novohradského zámku na Českobudějovicku se odehraje v sobotu XVI. Zámecký ples. K tanci a poslechu bude vyhrávat kapela Jazzika, těšit se můžete na pohodovou atmosféru a a bohatou tombolu.
Začíná se v 19 h, za vstupné zaplatíte 300 Kč (s místem u stolu), 250 Kč je cena na stání.

Strakonice - Ples města Strakonice vypukne dnes v Domě kultury úderem 20. hodiny. Předtančení bude v režii taneční školy Astra Praha, o zábavu se postará orchestr Metroklub Big Band České Budějovice, jako host se představí mužské vokální kvinteto Hlasoplet.
Cena vstupenek je od 250 Kč. 

Třeboň - Městský ples Pětilisté růže začne dnes od 20 h v třeboňském společenském sále Besedy. K tanci a poslechu zahraje Klaret - Strážský výběr. Večer zpestří doprovodný program a předtančení. Chybět nebude tombola, chystá se i půlnoční překvapení a možná prý přijde i kouzelník.
Vstupenky pořídíte za 400 Kč.

Veselí nad Lužnicí - Kapela MP3 a DJ Daniel Dobiáš se budou starat o zábavu na 23. plese města Veselí nad Lužnicí, a to dnes od 20 h ve velkém sále kulturního domu. V programu figuruje předání Ceny města za rok 2022, vystoupení akrobatické skupiny Flyingboys Kolín, návštěvníci nepřijdou ani o tombolu či fotokoutek. Vstupné představuje 590 Kč.

Rychnov u Nových Hradů - Tradiční myslivecký ples přichystal myslivecký spolek v Rychnově u Nových Hradů. Ve společenském sále bude v sobotu od 20 h vítat návštěvníky Petříkovská muzika se zpěvákem Pavlem Heidingerem. A jaký by to byl myslivecký ples, kdyby na něm chyběla pestrá a bohatá tombola.
Vstupné 150 Kč.

Písek - Myslivecký ples, na němž budou hrát kapely Muzikanti z jižních Čech, RM band a Hastrmani, je připraven na sobotu od 20 h v kulturním domě v Písku. Těšit se můžete na bohatou zvěřinovou tombolu.

Zámky v zimě nespí, přijďte si je prohlédnout  

Zámek Červená Lhota.Zámek Červená Lhota.Zdroj: Archiv Deníku

Ani v zimě si nemusíte odepřít prohlídku některých zámků. Zajímá vás, kam se můžete podívat?

Státní zámek Hluboká nad Vltavou láká k zimní návštěvě už několik let. Lidé zavítají do devíti pokojů soukromých apartmá posledních čtyř generací majitelů hlubockého panství. Projdou nejprve do Hamiltonova salonu. Na chodbě mohou obdivovat trofeje a grafické listy s tématem lovu. Motiv lovu provází návštěvníky také v dalších prostorách, kuřáckém salonu a malé jídelně Terezie. Pak přijde na řadu honosná lovecká jídelna, přípravna jídel, malá jídelna dr. Adolfa, jeho pracovna, obývací pokoj a ložnice. Místnosti jsou temperované.

Zimní prohlídky se konají do konce března denně kromě pondělí
od 9 do 12 a od 12.30 do 16 h. Základní vstupné je 200 Kč.

Výlet si můžete v zimě udělat i do zámku ve Vimperku. Od ledna do března je tady otevřeno od pátku do neděle, na prohlídkovou trasu Zimní zámek se vychází jednou denně, a to v 10 h. Od 11 do 16 h jsou otevřeny expozice Muzea Vimperska. Při zimní prohlídce lidé uvidí nejzajímavější místa letních okruhů Horní zámek a Středověk.
Základní vstupné činí 180 Kč.

Pohádkový zámek Červená Lhota vás přivítá Schönburgskými vánocemi. Při prohlídce spatříte, jak zámek vypadal o Vánocích v době, kdy tu bydlela knížecí rodina Schönburg-Hartenstein. Uslyšíte například, co se servírovalo ke štědrovečerní večeři, jak rodina prožívala vánoční čas. Prohlédnout si můžete také výstavu betlémů. Vánoční zámecké prohlídky se konají o lednových víkendech 21., 22.,28. a 29. ledna a začínají v 11, 13 a 15 h. Základní vstupné stojí 150 Kč, na tyto prohlídky je ale nutné koupit vstupenky pouze on-line v portálu zámku.

Za zimní pohádkou do galerie

Zimní pohádka.Zimní pohádka.Zdroj: Archiv pořadatelů


Ilustrace Jindry Čapka, který je jedním z představitelů slavné tradice českých malířů a knižních ilustrátorů, si můžete prohlédnout na výstavě nazvané Zimní pohádka v prachatické galerii Dolní brána. Autor patří ke špičkovým výtvarníkům a svým uměním si vysloužil celosvětový věhlas. Jeho knihy vyšly ve 30 jazycích a získaly mu četná ocenění. Dnes je otevřeno od 10 do 12.30 a 13 do 17 h, zítra, kdy výstava končí, od 9 do 15 h.


Na kus řeči s Miroslavem Donutilem

Beseda s hercem Miroslavem Donutilem v trutnovské lesnické škole.Miroslav Donutil.Zdroj: Miloš Šálek
Oblíbený bavič a herec Miroslav Donutil přijede představit dnes od 19 h do kulturního domu Střelnice v Jindřichově Hradci talk show Na kus řeči, vyprávění zážitků a příběhů ze svého života i života přátel. Program se skládá z nových humorných příběhů, diváci se tedy mají nač těšit. Cena vstupenek se pohybuje od 400 do 450 Kč.

Kamil Střihavka v Kaplici

Kamil Střihavka ve Vyškově vystoupil s kapelou The Leaders!Kamil Střihavka.Zdroj: Marie Nezbedová


Český rockový Ježíš, majitel nezaměnitelného hlasu a frontman rockových kapel, má namířeno do Kaplice, kde se na novoročním koncertu Kamil Střihavka & The Leaders Acoustic Band! chystá potěšit posluchače. Přijďte v neděli od 17 h do kulturního domu, jako speciální host vystoupí kytarový mág Michal Pavlíček. Vstupné od 480 Kč.


Večery S, série koncertů startuje

Večery S.Večery S.Zdroj: Archiv pořadatelů


Sedmý ročník hudební série Večery S startuje dnes od 19 h v českobudějovickém Divadle U Kapličky. Při prvním koncertu se na jevišti setkáte s kytarovým duem Petr Vašina & Michaela Mádlová, od nichž zazní šansony a blues. Dále vystoupí kytaristka a zpěvačka Jitka Knížková. Třetí programový blok vyplní skupina Zlee Jazzyky, která se pohybuje na hraně folku, šansonu a džezu. Za vstupné zaplatíte 160 Kč.    


I kávou se dá malovat

Malování kávou.Malování kávou.Zdroj: Archiv pořadatelů

Kurz malování kávou, který je vhodný i pro začátečníky a je bez omezení věku, se uskuteční v sobotu od 9.30 do 11.30 h v DK Milevsko. Přesvědčíte se, jaké krásné kresby se dají kávou vytvářet. Cena činí 300 Kč na osobu, rodina zaplatí 250 Kč na osobu. Přihlášky a další informace na telefonu 737 474 340.


Petr Špaček & band v Metropolu

Petr Špaček.Petr Špaček.Zdroj: Archiv pořadatelů


Muzikant Petr Špaček vystudoval violoncello v Bostonu a jako sólista koncertoval téměř se všemi českými orchestry, se svojí novou kapelou se skoro nezastavil. Na dnešním koncertě v divadelním sále českobudějovického DK Metropol od 19 h se nepředstaví pouze jako hráč klasické hudby. Těšit se můžete i na oblíbené filmové písně. Vstupenky stojí od 280 do 490 Kč.  

Skupina Buty jede do Tábora

Legendární kapela Buty koncertovala v Panteonu.Kapela Buty.Zdroj: Facebook Kulturní Konstantinky
Česká populární hudební skupina Buty udělá radost svým fanouškům v Táboře. Vystoupí tu dnes od 20 h ve velkém sále Univerzity Tábor. Za vstupné zaplatíte na místě 500 Kč.

Čiperkové zpívají a baví

Čiperkové.Čiperkové.Zdroj: Archiv pořadatelů


Nejpopulárnější dětskou kapelou u nás jsou Čiperkové. Zpívají písničky, které baví nejen děti a rodiče, ale také babičky a dědy. Přijďte si s nimi zazpívat a zatancovat v sobotu od 15 h do MěKS ve Vimperku. Po vystoupení následuje autogramiáda a fotografování.


Folkové písničky s kytarou

KytaraIlustrační foto.Zdroj: Evžen Pejskar
Folkový koncert Pavlíny Jíšové s názvem Písničky s kytarou se bude konat dnes od 18 h v sále ZUŠ ve Zlivi na Českobudějovicku. Vstupné je dobrovolné.


Kapela Oceán v mcFabrika

Oceán.Oceán.Zdroj: Archiv pořadatelů
Legendární kapela Oceán, srdcová záležitost domácí scény i hostitelského klubu, vystoupí se svou show v sobotu od 20 h v mcFabrika v Českých Budějovicích (Jeronýmova 6). Za vstupné zaplatíte 290 Kč.  


Děti uvidí Čarodějnickou nevěstu

Čarodějnice v Milevsku.Ilustrační foto.Zdroj: Archiv DK Milevsko
K nedělnímu odpoledni patří pohádka. Na jednu veselou protkanou písničkami o tom, že lež má krátké nohy a také čarodějnice může mít dobré srdce, se mohou děti těšit v českobudějovickém Divadle U Kapličky. Sehraje ji divadelní spolek J. K. Tyl od 15 h, vstupné stojí 60 Kč.


Za puštíky do Zoo Dvorec

Puštík BíbaIlustrační foto.Zdroj: Archiv Záchranné stanice Třeboň


Pokud si naplánujete výlet do Zoo Dvorec u Borovan, můžete tam nyní obdivovat i nové obyvatele. Jsou to tři jedinci vzácně chovaného puštíka hnědého, dvě mladé samice a samec. Chov těchto plachých sov není v zoologických zahradách běžný, je spíše vzácný. Žijí zejména v Indii, na Srí Lance a na Tchaj-wanu. Hlavně za měsíčních nocí se projevují hlasitým houkáním. Zoo má v lednu otevřeno víkendech, a to od 11 do 16 h.

Pozvání na taneční parket

Užijte si hudbu i tanec.Užijte si hudbu i tanec.Zdroj: Archiv Deníku

K tanci a poslechu bude hrát na tanečním večeru pro střední a starší generaci MTO V. Krisov neděli od 17 h v divadelním sále KD Střelnice v Jindřichově Hradci. Vstupenky pořídíteod 60 Kč.