Online premiéra dokumentu

Dokumentární film Velký šanc o dopadech koronavirové pandemie v Táboře bude mít v sobotu online premiéru na kanálu youtube. Uvidíte rozhovory s táborskými obyvateli a osobnostmi jako jsou majitelé podniků, sportovci, lékaři, pořadatelé akcí, dobrovolní hasiči aj. Vypráví, jak se potýkali s problémy spojenými s koronakrizí v období první vlny od března do června. Vyjádřil se i starosta Tábora Štěpán Pavlík. Sledujte v 15 h facebookovou událost

https://www.facebook.com/events/359188828755819?active_tab=about

Zřícenina s vyhlídkou

Navštivte zříceninu hradu Maškovec, nebo též Kotek, která se nachází z Kamenným Újezdem na Českobudějovicku na skalní stěně, odkud z výšky kolem 440 m je krásný výhled na zákruty řeky Vltavy. Jak se k hradu dostanete? Odbočíte za Kamenným Újezdem vpravo na obec Březí a odtud hned vlevo, jakmile se dostanete na křižovatku ve tvaru T, odbočíte vlevo, kde zastavíte na parkovišti. Listnatým lesem se vydáte po modrém značení lesem po stezce vedoucí kolem ohrady s koňmi ke zřícenině hradu. V cíli vás čeká nádherná podívaná, kde je navíc možnost opékání buřtů.

Naučná stezka Václava Cílka

Kolem hornického města Rudolfov a obcí Úsilné, Adamov a Hůry můžete navštívit naučnou stezku o třinácti zastaveních s názvem Člověk a krajina, k níž připravil scénář geolog Václav Cílek. Dozvíte se o zásahu člověka do krajiny, které byste si v této oblasti možná ani nevšimli. Stezka prochází od Nemanic do Rudolfova.