Tipy Deník

ZRNÍ / Jiskřící turné - 2. část / České Budějovice

Akce již skončila

ZRNÍ
Charakteristický sound a k dokonalosti dovedená kombinace elektroniky a písničkářské poetiky
S talentem na melodie, mísením moderního zvuku, současné elektroniky a písničkářské poetiky jsou ikonou novátorství a hledačství na české alternativní scéně. Od hraní na ulici se talentem a pílí vypracovali na její pomyslný vrchol. Vzhledem ke stylové otevřenosti a instrumentální zralosti je v jejich nezaměnitelné hudbě slyšet akordeon i beatbox, flétna i experimenty s looperem. Kolektivně utvářená akusticko-elektronická hudba s mnohovrstevnatými texty se tak chvílemi ponořuje i do muzikantských krajin taneční hudby a ambientu. Jejich osobitý projev na pódiu je stejný jako jejich muzika: autentický, hutný, energický a hypnotický.
Bez kalkulu, kompromisů a velkého labelu za zády sklízejí jejich desky ceny a nominace. Kromě vyprodaných klubů a hraní na velkých festivalech na hlavních podiích v hlavních časech jsou například majiteli ceny Anděl 2012 za Objev roku.

Pod producentským dohledem Ondřeje Ježka a elektronického experimentátora Jonatána Pastirčáka alias Pjoni (SR) natočili ve Španělsku desku Jiskřící, kterou si opět sami vydali. Páté řadové album vyšlo 31. března 2017. Nyní startuje 2. část Jiskřícího turné.
Zrní je hra. Zrní je pohyb.

Složení kapely
Jan Unger / zpěv, kytara, flétna
Jan Juklík / kytara, zpěv
Jan Fišer / housle, zpěv
Jan Caithaml / baskytara, zpěv
Ondřej Slavík / bicí, akordeon, beatbox, zpěv

Diskografie
2017 - Jiskřící
2015 – Čtyři Honzové a jeden Ondřej v severní části Střeleckého ostrova (Zrní živě akusticky)
2014 – Následuj kojota
2012 - Soundtrack ke konci světa
2012 - Kolik váží vaše touha (záznam hudby k tanečnímu představení)
2011 - Hrdina Počítačový hry jde do světa
2009 – Voní

Více info
FACEBOOK: www.facebook.com/kapelazrni
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/kapela_zrni/
YOUTUBE: http://www.youtube.com/ZRNI00
ZRNI SHOP: http://www.zrni.cz/obchod
TWITTER: https://twitter.com/zrni
WEB: www.zrni.cz

od  9. 12.  (21:00)
do  10. 12.  (00:00)
Jirsíkova 2, Ceske Budejovice
SDÍLEJ:

Akce ve vašem okolí

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT