Návštěvníkům se v tento večer naskytne jedinečná příležitost okusit pokrmy moderní české kuchyně přímo z rukou skutečných mistrů svého řemesla.

Národní tým kuchařů a cukrářů pod vedením svého kapitána, šéfkuchaře Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě, pana Jiřího Krále nabídne a vlastnoručně připraví své olympijské menu, se kterým bude reprezentovat Českou republiku na Světové kuchařské olympiádě, která se tento rok koná v Erfurtu. Svůj um a odborné znalosti tento tým prokázal na nejedné národní či mezinárodní soutěži, kde získal přední medailová umístění.

Součástí netradičního večera bude degustace vynikajících moravských vín pod osobním vedením předních moravských vinařů. Ředitel hotelu Petr Šalda považuje tento gastronomický olympijský trénink za reprezentativní záležitost. „Je to opravdu velká událost, protože Budějičáci budou moci ochutnat opravdu to nejlepší, co se dnes podává v prestižních světových restauracích,“ říká Šalda.

A čím tedy budou muži v bílém lechtat chuťové pohárky všech gurmánů? V nabídce tříchodového menu jsou takové lahůdky jako například: pečený marinovaný tuňák na šťouchaných bramborách s řapíkatým celerem, krabí farce v plátcích japonské bílé ředkve s krabím krémem a teplým okurkovým želé či pečená vepřová panenka s houbovou faší v uzené strouhance. Jako dezert se bude ochutnávat hruškové ragú s karamelovou omáčkou a švestkový sorbet ovoněný badyánem. Takže dobrou chuť!