O to mít co nejlepší čas tady ale nejde. Hlavním cílem akce je užít si co nejvíce zábavy s přáteli. Na start závodu se proto mohou postavit nejen ti, co už v nohách pár odběhnutých kilometrů dávno mají, ale i začátečníci a malí závodníci.

Krajskou soutěž ve vyprošťování raněných z auta pořádal tentokrát Český Krumlov.
OBRAZEM: Nejlepší ve vyprošťování z auta byli hasiči z Jindřichova Hradce



První odvážlivci na trať vyběhnou s úderem 13. hodiny. První zkrášlovací kúra je přitom čeká jen pár stovek metrů po startu, a to na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. Odtud se běžci vydají kolem zimního stadionu, Lučního jezu dál přes lávku do Stromovky. Cíl bude na Sokolském ostrově, kde na každé běžce čeká jako odměna a připomínka dne zlatá placka.

Chybět nebude ani bohatý doprovodný program. O ten se postará zpěvačka a youtuberka Veronika Spurná nebo taneční studio No Limit.

Dopravní omezení
Z důvodu konání závodu je třeba počítat s dopravním omezením. V době od 11 do 17 hodin bude pro auta uzavřená jižní strana náměstí Přemysla Otakara II. Od 6 do 17 hodin nebude možné vjet do ulic Dr. Stejskala, Biskupská, Široká – a to v úseku od biskupství do ulice Dr. Stejskala. S dopravním omezením musejí řidiči počítat i v ulici F. A. Gerstnera (průjezd do ulice Zátkovo nábřeží bude zachován). Omezení se dotkne rovněž chodců a cyklistů. Uzavřená pro ně bude stezka na Zátkově nábřeží, Železném a Zlatém mostu, lávce U Lučního jezu nebo přes silnici I/3 ve směru na Litvínovice. Dále na lávce přes silnici I/3 na Dlouhé louce, lávce u plovárny či stezky ve Stromovce.

Mafiánky Eva Stehlíková a Markéta Trubková z Biskupského gymnázia se účastní lovu na studenty.
Majáles: V Českých Budějovicích řádí Mafie