Do soutěže se již přihlásilo několik desítek jihočeských sborů.  Zeptejte se vašich hasičů, jestli už se do naší soutěže zapojili. Pokud ne, stačí vyplnit přihlášku na webu www.budejovice.rozhlas.cz/dobraci.

Dobrovolní hasiči, neboli „dobráci", jak si sami často říkají, to je fenomén českých měst a obcí. V Jihočeském kraji snad není vesnička, která by neměla svůj sbor.

Jeho členové jsou většinou nejen důstojnými partnery profesionálů při likvidaci požárů, ale zároveň se v obci starají o kulturu a udržování tradic. A přitom je to sdružení dobrovolné a veškerá činnost se odehrává ve volném čase těchto nadšenců, které většinou nikdo ani pořádně nepochválí.

Český rozhlas České Budějovice se rozhodl nejen chválit, ale i odměňovat. Je tu soutěž Dobráci roku! Zkuste to. I váš hasičský sbor může vyhrát! Přihlaste se a pak už jen poslouchejte každý pátek v 15 hodin Český rozhlas České Budějovice, kde se uskuteční losování. Ve vylosované obci reportér vždy natočí medailonek, který v následujícím týdnu rozhlas odvysílá a uveřejní na webových stránkách. Lidé budou moci pro sbor hlasovat.

SMS hlasování

V červnu příštího roku bude pro sbor, který získal nejvíce SMS hlasů, připravena cena v podobě velké show pro celou obec v hodnotě 100 tisíc korun. Český rozhlas České Budějovice se ve spolupráci s partnery postará o maso, pivo a doprovodný program. Nejúspěšnější sbory z jednotlivých krajů se zároveň utkají ve finále v klasických hasičských disciplínách o hasičské vybavení za stovky tisíc korun! Partnerem soutěže je váš regionální Deník, který bude přinášet reportáže.