Ve středu na táborském Žižkově náměstí ve 20 hodin odstartuje koncert dvou kapel, jedná se o folk punk rokenrolovou sestavu The Shabs z Kapského Města v Jihoafrické republice. V případě deště se akce přesune do pivnice U Zlatého lva, konec je předpokládán do 22 hodin a vstupné je 100 korun.

l V pátek skončí rekonstrukce křižovatky Jírovcova Pekárenská v Českých Budějovicích, tedy o měsíc dříve, než bylo původně v plánu. Křižovatka, jejíž rekonstrukce začala 13. dubna, prošla kompletní úpravou kvůli častým nehodám. „Hlavním důvodem stavebních úprav bylo zvýšení bezpečnosti. Vyslyšeli jsme i přání tamních obyvatel, kteří o úpravy město oprávněně žádali. Rekonstrukce spočívala v rozšíření křižovatky o odbočovací pruhy vlevo do Jírovcovy ulice v obou směrech, frézování a následné úpravě povrchů. Součástí byla i instalace světelného signalizačního zařízení,“ popisuje změny za 11,5 milionu korun náměstek František Konečný.

l V Kulturním domě ve Veselí nad Lužnicí ve středu v 19 hodin koncertuje americký jazz band, orchestr a sbor, který má celkem 50 členů. Jedná se o studenty z více než 19 amerických vysokých škol. Během svého 17denního evropského turné navštíví Francii, Německo, ČR, Rakousko a Švýcarsko. Koncert je pořádán ve spolupráci s Prague Concert Company a vstupné je dobrovolné.

l Po dvou letech se do Prachatic vrací světový pohár v terénním triatlonu Xterra. Kromě závodu elitních světových triatlonistů v čele s mistrem světa Bradley Weissem se chystá víkend pro celou rodinu. Na děti čeká triatlon, běh městem či velký zábavní park v Parkánu. Dospěláci si mohou vybrat z aktivní účasti ve velké Xteřře, kratší variantě Sprint nebo ze závodu tříčlenných štafet. l V sobotu oslaví městys Štěkeň u Strakonic 700 let od svého vzniku. Začátek oslav je v 9 hodin v kostele sv. Mikuláše.

l V Semicích u Písku se chystá na sobotu charitativní akce na podporu Verunky Cimburové, která má nemoc motýlích křídel. Půjde o sportovní den, který se uskuteční od 8 do 02 h

ve sportovním areálu. Během dne se bude hrát fotbal, tenis, nohejbal i volejbal, do nichž se můžou hlásit firemní týmy i jednotlivci. Večer hraje kapela Ágnes s Bohušem Matušem. l Sobota bude v Milevsku patřit Mejdanu pro faunu. Od 13 h čeká na návštěvníky v parku Bažantnice program plný hudebních i tanečních vystoupení, ukázek policejního výcviku psů či bojového umění, divadelní vystoupení pro děti… Vstup zdarma. Akce se koná na podporu společnosti Ochrana fauny ČR, která má v Hrachově u Sedlčan záchrannou stanici pro opuštěná zvířata a ekocentrum.

l 16. ročník divadelní přehlídky souborů hrajících pod širým nebem v klášterní zahradě v Bechyni vypukne v sobotu v 10 h. Program je nabitý až do večera. Vstupné pro dospělého je 120 korun, pro děti 60 korun. Představení jsou vhodná pro děti, součástí je bylinková čajovna i výtvarná dílna. l V sobotu v 11 h startuje u Sladovny Jordánský plavecký maraton v Táboře. Přijďte podpořit nejen profesionální sportovce, ale všechny, kteří mají chuť překonávat své limity, plavou pro radost a chtějí se dostat na druhou stranu rybníka Jordán.